Henk Bakker benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau

  • 28 november 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Henk Bakker 1

De voorzitter van V&VN en scheidend voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Kentalis ontving de Koninklijke Onderscheiding op woensdag 28 november uit handen van de Utrechtse burgemeester J.H.C. van Zanen.

Een benoeming in de orde wordt verleend wegens bijzondere verdiensten voor de samenleving. In het geval van Henk Bakker geldt dit met name voor zijn werkzaamheden voor Koninklijke Kentalis en voor zijn grote betrokkenheid bij V&VN.

Vooral zijn tomeloze inzet bij Koninklijke Kentalis voor de zorg voor blinden, doven en doofblinden viel op. Voor hen heeft hij zich jarenlang hard gemaakt, zodat zij zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Naasten omschrijven Henk Bakker bovendien als gepassioneerd, benaderbaar en iemand die heel goed mensen met elkaar kan verbinden.

Directeur V&VN Sonja Kersten: “Al vóór de oprichting van V&VN droeg Henk Bakker als voormalig verpleegkundige de verpleging een warm hart toe. Als voorzitter van V&VN heeft hij veel contact met verpleegkundigen uit het hele land van ziekenhuis tot wijk, van de verstandelijk gehandicaptenzorg tot militaire missies. Hij weet daardoor goed wat er leeft bij de beroepsgroepen. De afgelopen jaren heeft hij daarnaast als geen ander een brug weten te slaan tussen de dagelijkse werkvloer en de politiek/bestuurlijke realiteit. Het is mede aan de inspanningen van Henk Bakker te danken dat verpleegkundigen en verzorgenden een steeds betere positie innemen in het bestuurlijk krachtenveld van de gezondheidszorg.”

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)