Helpen? Meld je als (ex-)verpleegkundige of verzorgende aan op extrahandenvoordezorg.nl

  • 19 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Verzorgende Zuurstofmasker

In korte tijd zijn er in het hele land initiatieven ontstaan van mensen die tijdens de coronacrisis willen helpen in de zorg. V&VN vindt het belangrijk dat deze initiatieven gebundeld en goed gecoördineerd worden, zodat vraag en aanbod elkaar snel vinden. Vanaf vandaag kun je je als (ex-)verpleegkundige of verzorgende aanmelden op extrahandenvoordezorg.nl. Het platform zoekt dan voor jou een match met een werkgever. Werkgevers kunnen zich ook aanmelden om een match te vinden met (ex-)verpleegkundigen en verzorgenden. Het initiatief ontstond vanuit vrijwilligersgroep ‘COVID-19 Extra Handen aan het bed’. Beroepsorganisaties, werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg werkten samen in korte tijd aan een bundeling van de initiatieven en de oprichting van een landelijk platform.

“Op sociale media ontstonden de afgelopen week heel snel veel mooie initiatieven van mensen die zich tijdelijk willen inzetten in de zorg, maar een centraal punt was er nog niet”, zegt Gerton Heyne, voorzitter a.i. V&VN. “We zien bij voormalig verpleegkundigen en verzorgenden en bij studenten een grote behoefte om bij te springen. Ze zijn betrokken en willen hun kennis inzetten in de zorg. Geweldig, want we staan met elkaar voor een enorme opdracht. En er was al een groot personeelstekort vóór de coronacrisis. We hopen echt dat dit platform ervoor zorgt dat we vraag en aanbod snel en naar behoefte samen kunnen brengen.”

Regionale match

Op extrahandenvoordezorg.nl worden vraag en aanbod per regio aan elkaar gekoppeld. Je kunt je als individu aanmelden, maar ook de verschillende online initiatieven en aanmeldingen die via V&VN en andere organisaties binnenkomen, worden doorgegeven aan de landelijke database. Inmiddels zijn dat er al enkele duizenden. De regionale contactpunten zorgen dan voor de matching met de werkgevers.

Verlopen BIG-registratie

Alle (ex-)verpleegkundigen en verzorgenden die willen helpen kunnen zich aanbieden via extrahandenvoordezorg.nl. Als je zelfstandig ingezet wilt worden als verpleegkundige, kan dat als je BIG-registratie verlopen is ná 1 januari 2018. Dit is een tijdelijke maatregel van VWS die sinds gisteren van kracht is. Lees hier onder welke voorwaarden.

Geen zorgachtergrond?

Extrahandenvoordezorg.nl richt zich op de inzet van (ex-)verpleegkundigen en verzorgenden. Mensen zonder ervaring of opleiding in de zorg kunnen hun interesse om te helpen kenbaar maken via de actie Ready2Help van het Rode Kruis.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)