Heb jij je BIG-herregistratie al op orde?

  • 6 december 2018
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen
Verpleeghuis_achter de computer

In 2018 hebben 146.433 verpleegkundigen een of meerdere oproepen voor herregistratie in het BIG-register ontvangen. Grote kans dat jij die ook hebt gekregen. Recent liet het BIG-register aan V&VN weten dat inmiddels van ruim 110.000 verpleegkundigen een aanvraag tot herregistratie is ontvangen. 36.000 verpleegkundigen hebben nog geen aanvraag ingediend. Heb jij je herregistratie al op orde?

Sinds 1 januari 2009 zijn verpleegkundigen verplicht zich om de 5 jaar te laten registreren in het BIG-register. Daarom vragen we vanuit V&VN nog even je aandacht hiervoor.

Van de verpleegkundigen die nog geen aanvraag hebben ingediend, zal een groot aantal overgestapt zijn naar een niet-verpleegkundige functie. Ook zijn er verpleegkundigen met pensioen gegaan. En er zijn verpleegkundigen die overlap van herregistratieperiodes willen voorkomen en de aanvraag daarom uitstellen.

Vóór 31 december aanvragen

Heb jij een oproep gehad, maar nog geen herregistratieaanvraag bij het BIG-register ingediend? En ben je dat wél van plan? Als je niet vóór 31 december 2018 herregistratie aanvraagt, dan wordt je registratie in januari 2019 doorgehaald. Doe het dus nog in 2018.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!