Heb jij een naaste in een verpleeghuis? Doe mee aan de peiling

  • 2 mei 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • Verzorgenden
20200502 Verpleeghuis

Welke invloed heeft het huidige bezoekverbod op bewoners van verpleeghuizen, hun mantelzorgers en andere naasten? Die inbreng is van groot belang als het gaat om de voorzichtige verruiming van de bezoekersregeling. V&VN en seniorenorganisatie KBO-PCOB vragen mantelzorgers en andere naasten van bewoners in verpleeghuizen daarom de peiling over de bezoekersregeling in te vullen.  

Sinds 20 maart mogen bewoners in verpleeghuizen geen bezoekers en mantelzorgers meer ontvangen. Er is begrip voor deze maatregel om kwetsbare ouderen te beschermen tegen het coronavirus, maar het geeft ook veel onrust en verdriet bij bewoners en hun naasten. Wat doet het met iemand als er geen bezoek mag komen? Op welke manieren houd je nu contact? En wat heb je nodig om deze maatregelen vol te houden? Wij vinden het cruciaal dat deze ervaringen worden meegenomen in de besluitvorming.

Heb jij op dit moment een naaste in het verpleeghuis? Vul de vragenlijst in!

Naar de vragenlijst

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)