Heb jij deze boeken al gelezen? Drie tips

  • 22 maart 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Lezen

Zaterdag is het zover: de start van de boekenweek 2019. Ook voor verpleegkundigen en verzorgenden zijn er het afgelopen jaar een aantal mooie boeken verschenen. We lichten er drie uit. Heb jij ze al gelezen?

VVN boek Ellen de Visser

We deelden er al eerder een aantal op Facebook: de prachtige verhalen uit de Volkskrant van artsen en verpleegkundigen over die ene patiënt die hen altijd is bijgebleven. Neem het verhaal van ambulanceverpleegkundige Jan, die in zijn eentje in de ambulance een premature baby (die ook nog eens in een stuit lag) ter wereld hielp.

De verhalen uit de Volkskrant-serie zijn nu gebundeld in het boek Die ene patiënt – Artsen over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde, dat begin dit jaar verscheen. Laat je niet misleiden door de ondertitel, want er komen ook genoeg verhalen van verpleegkundigen aan bod!

VVN boek Tommie Niessen

Hij is misschien wel één van de bekendste verpleegkundigen van Nederland: Tommie Niessen. Deze Brabantse zzp’er werkt in de wijk en in een hospice. Zijn ervaringen en observaties deelt hij in blogs en video’s, onder de naam Tommie in de Zorg.

In september 2018 kwam zijn gelijknamige boek uit, vol observaties, waardevolle levenslessen en ontroerende ontmoetingen uit de dagelijkse praktijk. Voor iedereen die bekend is met de zorg óf juist helemaal niet.

VVN boek Sander de Hosson

Eerlijk is eerlijk: hij is geen verpleegkundige, verzorgende of verpleegkundig specialist. Toch wilden we je deze ode aan de zorg van longarts Sander de Hosson niet onthouden. Een aangrijpend boek over de dilemma’s, het verdriet, de compassie, de liefde, de troost en het échte contact dat je tegenkomt wanneer de laatste levensfase van je patiënt is aangebroken.

PS Zakdoeken bij de hand hebben is geen overbodige luxe…

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)