Hans Simons, grondlegger Wet BIG overleden

  • 28 maart 2019
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen

Oud-staatssecretaris van Volksgezondheid, Hans Simons, is op 27 maart overleden in zijn woonplaats Renesse. Hij werd 71 jaar.

PvdA-politicus Simons legde in 1993, samen met toenmalig minister Hirsch Ballin van Justitie de basis voor de Wet BIG, die enkele jaren later van kracht werd. Voor verpleegkundigen was dat een belangrijke stap; de beroepsgroep kreeg voor het eerst een sterke positionering in het zorgstelsel. Het betekende erkenning van het verpleegkundig beroep en bescherming van de beroepstitel.

Simons keerde na zijn staatssecretarisschap terug naar Rotterdam, waar hij -opnieuw - jarenlang wethouder was. Hij zette daarna zijn loopbaan voort als ziekenhuis-bestuurder in Zeeland.

Vanuit V&VN was er een warm contact met Hans Simons in zijn rol als voorzitter van de Vereniging Ambulancezorg Nederland. En tot hij zeer recent moest stoppen in verband met ziekte, als voorzitter van de Stichting GMH (Gedragscode Medische Hulpmiddelen). Wij denken met respect en waardering aan hem en zullen zijn verbindende kracht missen.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!