Gerton Heyne interim-voorzitter bestuur V&VN

  • 19 september 2019
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen
Gertonheyne (1)

De Ledenraad van V&VN heeft Gerton Heyne benoemd tot interim-voorzitter van het bestuur van V&VN. Heyne gaat leiding geven aan een tijdelijk, driekoppig bestuur. Op korte termijn volgt de benoeming van een tweede interim-bestuurslid, een actief verpleegkundig of verzorgend professional. Op een later moment wordt het derde interim-bestuurslid benoemd.

De Ledenraad heeft het interim-bestuur de opdracht gegeven om V&VN als vereniging te vernieuwen en de leden nauw daarbij te betrekken. Een onderdeel hiervan is de wijziging van het profiel van toekomstige bestuursleden en daarmee van de samenstelling van het bestuur. De Ledenraad wil zo snel mogelijk toe naar een bestuur waarin actieve verpleegkundigen en verzorgenden een belangrijke positie hebben. Zodra het nieuwe, definitieve bestuur is geworven en benoemd, zal het interim-bestuur aftreden.
 
Dit proces zal zorgvuldig en transparant worden ingevuld en is naar verwachting over ongeveer een half jaar afgerond.
 
Gerton Heyne is lang bestuurder geweest van GGz-organisatie Reinier van Arkel en was vier jaar bestuurslid van GGz Nederland. Sinds 2016 heeft hij zich toegelegd op interim-opdrachten. Zo is hij interim-directeur geweest van de brancheorganisaties ActiZ en Revalidatie Nederland. Afgelopen jaar was hij interim-bestuurder van gehandicaptenzorgorganisatie Arduin. Heyne is goed ingevoerd in het voor V&VN relevante landelijk netwerk.
 
Gerton Heyne treedt aan per 23 september. De komende weken dragen de huidige twee bestuursleden, Marie Louise van der Kruis en Wilma Jackson, hun taken over en treden zij vervolgens terug.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)