‘Verpleegkundigen zijn veel te bescheiden’

  • 11 april 2024
  • Blog/Vlog
  • V&VN Algemeen
Hand in hand patient
Foto ter illustratie © Canva

In het vakblad Arts en Auto staat een interview met onze gastblogger Jorn Albers. Daarin vertelt de verpleegkundige in opleiding dat hij onverminderd doorgaat met zijn missie om te schrijven over wat er anders en beter kan in de ggz. “Ik vind bijvoorbeeld dat verpleegkundigen zich vaak te bescheiden opstellen.”

Jorn legt dat uit: “We hebben als verpleegkundigen onze eigen expertise. Die is anders, maar niet minder dan die van psychiaters. We zijn gelijkwaardige professionals. Maar veel collega’s ervaren dat niet zo. Ze kijken op tegen artsen en durven niet altijd hun mening te geven. We mogen wel wat meer voor onszelf en ons vak opkomen.”

Ook stelt Jorn dat de goudeerlijke patiënten het mooiste onderdeel van de psychiatrie vormen. “Hun hoe-het-hoort-filter staat tijdelijk uit. Daardoor is het contact heel puur. De lijdensdruk van patiënten kan me wel echt aangrijpen. Gelukkig kan ik dingen goed van me afschrijven.”

Wil je het hele interview lezen?

Klik hier

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)