Evelyn Finnema nieuwe Chief Nursing Officer ministerie van VWS

  • 16 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Evelyn Finnema
Foto © UMCG

Evelyn Finnema is de nieuwe Chief Nursing Officer. Dat heeft het ministerie van VWS gisterenmiddag bekendgemaakt. Finnema gaat het ministerie van VWS vanaf 1 mei adviseren over de positie van verpleegkundigen en verzorgenden. Ze volgt daarmee Bianca Buurman op, sinds 1 februari de voorzitter van V&VN.

Voor Finnema is ‘eenheid binnen verscheidenheid’ het uitgangspunt bij de invulling van haar rol als adviseur op het ministerie: "Ondanks dat hun werk divers is, zijn verpleegkundigen en verzorgenden met elkaar verbonden door een gezamenlijke professionele identiteit."

Naast CNO is Evelyn Finnema hoogleraar Verplegingswetenschap en Onderwijs aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), lector aan de Academie voor verpleegkunde van de Hanzehogeschool en de NHL Stenden Hogeschool. Ook is zij bijzonder lid van de verpleegkundige adviesraad (VAR) en het verpleegkundig platform van het UMCG. Professionele ontwikkeling is de rode draad in al haar functies.

V&VN-voorzitter Bianca Buurman is blij met haar opvolger: "Evelyn heeft een brede ervaring binnen de verpleegkunde en gezondheidszorg, is verbindend en kent praktijk, onderwijs en onderzoek goed. Dat zijn essentiële ingrediënten om de CNO-rol goed te kunnen vervullen. We zien uit naar samenwerking en wensen haar veel succes in deze belangrijke rol."

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)