Dromen over de toekomst

  • 12 februari 2019
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen
Elisabeth Schipper

De beroepsprofielen - er is al veel over gediscussieerd. Elisabeth Schipper (44) vertelt over de kansen die zij ziet en haar dromen en ambities. Maar ook: hoe wordt er binnen haar organisatie omgegaan met de komst van de nieuwe beroepsprofielen.

“Ik had mijn manager al vaker gevraagd of ik de IG opleiding mocht doen. Het afgelopen jaar kreeg ik die kans. De zorg verandert zo snel, de mdgo-vz opleiding die ik ooit deed bestaat al niet meer. Ik ben nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de zorg en gemotiveerd om een hoger niveau te bereiken. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen.

Ik heb in de opleiding geleerd meer verdieping te brengen in methodisch werken. Als verzorgende IG doe ik nu ook vaker verpleegtechnische handelingen, zoals een vitamine B-injectie geven of een katheter inbrengen. Voor mij de krenten in de pap. Daarnaast verdiep ik me nu meer in ziektebeelden en in het leefplezier van de cliënt. Als een collega een vraag heeft en ik weet het antwoord niet, duik ik enthousiast in de theorie. Dat is ook mijn valkuil: die collega kan dat ook zelf doen, leerde ik tijdens mijn opleiding. Zo heb ik meer tijd voor andere taken.

Medezeggenschap is belangrijk

Om mezelf scherp te houden doe ik aan interne audits. Op een andere locatie zag ik een aantal zaken die ik als verbeterpunten mee heb genomen naar mijn eigen locatie. In de toekomst wil ik graag de opleiding tot verpleegkundige gaan volgen. Dit heb ik binnen de organisatie kenbaar gemaakt. Houd je wens warm, is het advies. Dat ga ik zeker doen! Ik moet nog heel wat jaren werken en wil uitdaging houden. Binnenkort schuif ik aan bij een vergadering van de VVAR omdat ik medezeggenschap belangrijk vindt, zowel op de afdeling als binnen onze organisatie.”

Bron: V&VN Magazine 1-2019 | Tekst: Annemarie van Dijk | Beeld: Malou van Breevoort.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!