Doe mee aan de grote raadpleging van het Kennisinstituut V&VN!

  • 27 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundigen In Overleg Achter Computer

Van 27 november tot en met 3 december vindt de grote raadpleging van het Kennisinstituut V&VN plaats. Naast leden van V&VN mogen alle verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in Nederland meedoen. Het Kennisinstituut neemt de uitkomsten mee voor de kennis- en ontwikkelagenda voor het volledige verzorgende en verpleegkundige vakgebied. Samen bepalen we welke kennis essentieel is voor ons vak, nu en in de toekomst.

Doe mee en vul de vragenlijst in

Het Kennisinstituut V&VN wordt een online platform dat verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten samen gaan opbouwen. Het doel is meer kennis voor de praktijk beschikbaar te maken, zodat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten de beste zorg kunnen leveren. Het Kennisinstituut V&VN zorgt dat de kennis waar de zorgprofessional behoefte aan heeft, wordt ontwikkeld en online beschikbaar komt.

“Het Kennisinstituut V&VN kan pas echt slagen als verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten uit alle sectoren hun stem laten horen”, zegt V&VN-bestuurder Catharina van Oostveen. “Laat ons weten tegen welke knelpunten je in je dagelijkse werk aanloopt en welke kennis je mist om je werk goed te kunnen doen. Ook zijn we benieuwd hoe en in welke vorm we jou deze kennis het beste kunnen aanbieden. Welke praktische hulpmiddelen en ondersteuning heb je nodig?”

Van Oostveen vervolgt: “Het resultaat van de raadpleging vormt de basis voor de kennis- en ontwikkelagenda van het Kennisinstituut V&VN. Vervolgens heb je als verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist ook inspraak in de ontwikkeling van nieuwe richtlijnen en implementatieproducten. Denk bijvoorbeeld aan een richtlijnwerkgroep waarvoor je je kan aanmelden. Of een proeftuin waarin je een richtlijn uitprobeert in je dagelijkse werk. Echt alle verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn welkom om mee te denken. Hoe meer we vertegenwoordigd zijn, hoe beter.”

Dus geef je input en doe mee aan de raadpleging. Invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd