Directeur V&VN Sonja Kersten kondigt vertrek aan

  • 12 september 2019
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen
Sonja Kersten 1

<span>Directeur Sonja Kersten heeft vandaag aan V&VN-medewerkers, het demissionair bestuur van V&VN en de Ledenraad laten weten dat zij haar functie als directeur per 1 oktober 2019 beschikbaar stelt. In het vertrouwen dat op korte termijn een nieuw (interim) bestuur aantreedt, zal zij haar taken overdragen.

Sonja Kersten: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de belangrijkste beroepsgroep van Nederland. Verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten maken iedere dag het verschil in het leven van miljoenen Nederlanders. Dat is zó waardevol. Ik heb me als directeur hard gemaakt voor een krachtigere stem, meer zeggenschap, waardering en betere loopbaanmogelijkheden voor de beroepsgroep. Onder andere via wet BIG-II. Echter, het wetsvoorstel voelde voor veel verpleegkundigen juist niet als waardering. Het feit dat ik medeverantwoordelijk ben voor de ontstane onrust raakt mij diep. Na het vertrek van het bestuur ben ik gebleven om de continuïteit te borgen en om er te zijn voor alle toegewijde V&VN-medewerkers. Ik hoop dat mijn opvolger verder kan bouwen aan het versterken van de positie van verpleegkundigen.”

Het bestuur is Sonja Kersten erkentelijk voor haar bereidheid om nog tijdelijk aan te blijven in het belang van de continuïteit van de vereniging. Onder haar leiding is V&VN gegroeid, heeft de vereniging zich ontwikkeld en hebben we met elkaar mijlpalen gevierd. Sonja Kersten heeft zich als directeur met passie ingezet voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)