‘Deze docu maakt duidelijk hoe noodzakelijk het beroep verpleegkundig specialist is’

  • 2 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Premiere Film VS Film
Minister Conny Helder (tweede van rechts) en filmmaakster Gwen Jansen (uiterst links) met de vier verpleegkundig specialisten die in de film worden gevolgd. Foto © Iris Spaink

Een documentaire die niet alleen laat zien dat het beroep van verpleegkundig specialist bij het publiek onbekend is, maar ook bij sommige zorgverleners”, zei demissionair minister Conny Helder woensdagavond tijdens de officiële première van de documentaire ‘De Verpleegkundig Specialist’ in het WTC-gebouw in Rotterdam. Voorzitter V&VN Verpleegkundig Specialisten Inge Rinzema: “Met deze documentaire hopen we dit nog relatief onbekende beroep bij een breder publiek bekend te maken. Het is mooi dat we er zijn en goed als mensen weten wat ze aan ons hebben.”

Filmmaakster Gwen Jansen volgde maandenlang vier verpleegkundig specialisten in hun werk. In ons land zijn inmiddels al meer dan 5.000 verpleegkundig specialisten actief. Ze zijn zelfstandig bevoegd en bieden geïntegreerde behandeling vanuit het verpleegkundig en medische domein. Dirk Borst, zoon van toenmalige minister Els Borst, heeft laten weten enorm trots te zijn op de ontwikkeling van het beroep van verpleegkundig specialist, waar zijn moeder aan de wieg heeft gestaan.

Demissionair minister Ernst Kuipers belooft in de documentaire dat het beroep van verpleegkundig specialist meer bekendheid moet krijgen én dat het ministerie van Volksgezondheid dit najaar nog een campagne zou starten. “We kijken uit naar deze campagne”, liet Inge Rinzema woensdagavond weten.

Vanaf 4 november is de film ook online te streamen via deze en met Engelse ondertiteling via deze link.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)