Dedan Schmidt nieuwe directeur V&VN

  • 5 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Dedan Schmidt2

Dedan Schmidt (53) start vandaag als interim-directeur van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Dat maakt het V&VN-bestuur bekend. Schmidt is bestuurskundige en brengt 20 jaar ervaring mee als organisatieadviseur en interim-manager bij diverse branche- en beroepsorganisaties, waaronder een groot aantal in de zorg.

Bianca Buurman, voorzitter van V&VN: “Na jaren van snelle ledengroei is het tijd voor de volgende stap. Zowel als het gaat om de ontwikkeling van de vereniging en van de beroepen, als om de verdere professionalisering van onze dienstverlening en belangenbehartiging. Dat is bij Dedan in goede handen. Hij is een echte verbinder die veel positieve energie, enthousiasme én relativeringsvermogen met zich meebrengt.”

Schmidt werkte eerder onder meer als interim-directeur voor de VO-Raad, het CBF en de Diabetesvereniging. Bij Hogeschool InHolland was hij verantwoordelijk voor opleidingen voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Hij heeft ruime ervaring in de belangenbehartiging van de zorg en professionalisering van verenigingen.  

Schmidt: “Ik vind het een eervolle opdracht. Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten vervullen een cruciale rol in eigenlijk alle vraagstukken en alle sectoren van de zorg. Dat hebben we de afgelopen twee jaar allemaal kunnen zien. Daar zijn ze veel te bescheiden over! Ik kijk er daarom naar uit om V&VN verder te helpen in de dienstverlening en belangenbehartiging voor de leden.”

Dedan Schmidt volgt Manon Vanderkaa op, die de functie van directeur vanaf oktober 2020 vervulde.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)