Coronavirus: meld ons je zorgen, knelpunten en oplossingen

  • 12 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Handen Wassen Vrouw (Stock)

Verpleegkundigen en verzorgenden werken samen met andere zorgprofessionals keihard om de uitbraak van het coronavirus in ons land zo veel mogelijk onder controle te houden. Zij maken zich daarbij grote zorgen. Wij horen dat afdelingen dichtgaan om bedden vrij te maken voor eventuele coronapatiënten. Behandelingen worden uitgesteld en huisbezoeken worden geschrapt. 

Wat als de situatie in Nederland verder verslechtert? Hoe verdeel je dan de schaarse bedden en hulpmiddelen? Hoe zorg je dat er voldoende zorgprofessionals beschikbaar blijven, terwijl de beroepsgroep in ‘gewone’ tijden al gebukt gaat onder hoge werkdruk en personeelstekorten? 

Er is landelijke en regionale samenwerking nodig om tekorten aan hulpmiddelen, bedden en personeel op te lossen waar dat kan. Daarvoor is het nodig dat de signalen van de werkvloer zo snel mogelijk worden opgehaald, gebundeld en gedeeld. Daarom roepen we verpleegkundigen en verzorgenden op hun zorgen, dilemma’s, knelpunten én mogelijke suggesties voor oplossingen met ons te delen. Die signalen bespreken we vervolgens met het ministerie, de bonden, artsen, werkgevers en andere betrokken partijen. 

Zo willen we helpen een goed landelijk én regionaal overzicht te krijgen van waar de grootste problemen (kunnen) ontstaan, en van hoe ze kunnen worden opgelost.  Juist nu moeten we alles op alles zetten om verpleegkundigen en verzorgenden op de been te houden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)