Conny van Velden neemt afscheid van bestuur V&VN

  • 21 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Conny van Velden, interim-bestuurder van V&VN

Conny van Velden vertrekt per 31 december 2021 uit het bestuur van V&VN. Van Velden, als praktiserend verpleegkundige sinds 1989 werkzaam op kinderafdelingen van ziekenhuizen, was sinds september 2019 bestuurslid. Gedurende haar loopbaan heeft ze als verpleegkundige altijd meerdere rollen gecombineerd, die van zorgverlener én bestuurder én onderzoeker. 

Bianca Buurman, voorzitter van V&VN: “We zijn Conny veel dank verschuldigd. Zij stapte als interim bestuurder in een moeilijke tijd naar voren. Samen met Gerton Heyne lukte het haar de vereniging in rustiger vaarwater te brengen én te vernieuwen. En toen corona uitbrak, toonde Conny zich bereid om langer aan te blijven. Daar heb ik groot respect voor. Net als voor haar lef om haar nek uit te steken en onverbloemd de waarheid te zeggen. Of het nou in een bestuursvergadering was of in een gesprek met de minister.” 

Conny van Velden: “De uitbraak van corona heeft laten zien hoe belangrijk zeggenschap voor verpleegkundigen en verzorgenden is. Zeker in crisissituaties. Daar blijf ik mij voor inzetten, binnen en buiten V&VN. En voor een betere positionering van verpleegkundigen en verzorgenden. Het moet de normaalste zaak van de wereld worden om je werk aan het bed te combineren met functies als beleidsmaker, onderzoeker, docent of bestuurder.”

Conny van Velden rondde in 1989 haar HBO-V af en is sindsdien onafgebroken werkzaam als (kinder-)verpleegkundige, op dit moment bij Tergooi Ziekenhuizen en bij Vivre Kinderthuiszorg. Van Velden was van 2015 tot 2019 lid van de Ledenraad van V&VN, bestuurslid van de Verpleegkundige Adviesraad van Meander Medisch Centrum (2001-2006) en van de afdeling Kinderverpleegkunde van V&VN (2007-2013).

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)