Concept-handreiking Kindzorg: reactietermijn verlengd, snel gesprek met betrokken partijen

  • 21 juli 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Kindzorg Thuis

De reactietermijn op de concept-handreiking Kindzorg is verlengd tot 1 augustus, omdat de eerdere termijn van 15 juli niet voor iedere partij haalbaar bleek te zijn. Gerda van Bergen, voorzitter van de afdeling V&VN Kinderverpleegkundigen: “We willen alle partijen de tijd geven om met inhoudelijke feedback te komen. Daarna gaan we graag het gesprek aan met alle partijen die hun feedback hebben gegeven over de Handreiking Kindzorg.”

Manuela Oplaat, bestuurslid van Kinderverpleegkunde.nl: “We willen deze gesprekken vanaf eind augustus organiseren. De komende week gaan we de binnenkomende reacties doornemen. Uiterlijk volgende week nemen we contact met de betrokkenen op om ze voor een gesprek uit te nodigen.”

Inmiddels zijn er al meerdere reacties van stakeholders binnengekomen. Ook heeft minister Hugo de Jonge van VWS, op verzoek van onder andere V&VN, aangekondigd na de zomer een gesprek te organiseren met BVIKZ, Per Saldo, Stichting Kind en Ziekenhuis, ZN en V&VN over aangrenzende terreinen. Het definitief afmaken van de Handreiking is, zoals eerder gecommuniceerd, opgeschort tot deze gesprekken – over de Handreiking, en over aangrenzende terreinen - hebben plaatsgevonden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)