‘Cao-afspraken bepalend voor de ontwikkeling van de zorg’

  • 23 februari 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Verpleegkundige Bij Infuus

Een landelijke ziekenhuisstaking dreigt nu de ziekenhuiswerkgevers en de vakbonden het niet eens worden over nieuwe cao-afspraken. Het is cruciaal dat in alle zorgsectoren de arbeidsvoorwaarden van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten verbeteren. Voorzitter Bianca Buurman van V&VN: “De zorg staat de komende jaren voor een grote opgave. Het is daarom cruciaal dat er goede afspraken over beloning worden gemaakt en dat het geld dat hiervoor nodig is, beschikbaar komt.”

Buurman: “Twee jaar geleden, op de Dag van de Verpleging, publiceerde de SER het advies Aan de slag voor de zorg. Belangrijk onderdeel van dit advies: maak extra geld vrij om beloningen te verbeteren. Het wordt tijd dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.”

“Daarnaast hebben we in het Integraal Zorgakkoord een ruimhartige loonontwikkeling afgesproken met het oog op de inflatie. Het is cruciaal dat de bonden en de werkgevers dit met elkaar afspreken en dat de financiering beschikbaar komt. Voor álle sectoren. Niet alleen voor de ziekenhuiszorg, maar ook voor iedereen die werkzaam is in de verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg en de gehandicaptenzorg.”

Buurman vervolgt: “V&VN is geen vakbond, maar een beroepsvereniging die zich richt op de inhoud van het vak. Vanuit die verantwoordelijkheid waarschuwen wij voor de negatieve effecten op de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg als goede cao-afspraken achterwege blijven.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd