Bijspringen in coronacrisis? Lees de handreiking voor voormalig verpleegkundigen en verzorgenden

  • 7 april 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen

We kregen veel meldingen binnen van voormalig verpleegkundigen en verzorgenden die in de coronacrisis willen bijspringen in de zorg. In samenwerking met andere partijen kwam daar een centraal punt voor: extrahandenvoordezorg.nl. Hoe pak je het aan als je na jaren weer terugkeert naar de zorg? In de handreiking van V&VN lees je waar je op moet letten.

Heb je als voormalig verpleegkundige of verzorgende al een aantal jaren niet meer je vak uitgeoefend? Bereid je er dan op voor dat er veel is veranderd. De zorg gaat sneller, er zijn nieuwe technieken ontwikkeld, protocollen kunnen veranderd zijn en je werkt met een ECD/EPD. Besef ook: in tijden van crisis kom je heftige situaties tegen en werk je vaak onder hoge druk. Zorg dat je hier op voorbereid bent en zo nodig in begeleid en bijgeschoold wordt. 

De handreiking van V&VN helpt je het antwoord op drie vragen te krijgen: wat kan ik, wat mag ik en hoe pak ik het aan. Daarnaast geeft de handreiking antwoord op vragen over je (verlopen) BIG-registratie. Ook staat beschreven welke regels er gelden in noodsituaties.

Lees het in de V&VN-handreiking voor voormalig verpleegkundigen en verzorgenden:

Download de handreiking ‘Terug in de zorg in crisistijd’

Aanmelden via extrahandenvoordezorg.nl

Wil je je aanmelden om weer te gaan werken? Geef je op via extrahandenvoordezorg.nl. Vanuit dit landelijke punt wordt regionaal gekeken waar je aan de slag kunt als (voormalig) verpleegkundige of verzorgende. Je vindt hier ook informatie over kwaliteit en crisisscholingen. Denk aan online opfriscursussen, e-learnings en video-instructies om op korte termijn oud-zorgprofessionals bevoegd en bekwaam te maken.

Meldpunt

Heb jij als verpleegkundige of verzorgende zorgen, dilemma’s, knelpunten of ideeën die te maken hebben met het coronavirus? Laat het ons weten door het formulier in te vullen!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.