Bianca Buurman nieuwe bestuursvoorzitter V&VN

  • 14 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Bianca Buurman
Foto © Milan Vermeulen

Bianca Buurman (43) wordt de nieuwe voorzitter van V&VN. Dat heeft de Ledenraad van V&VN vanmiddag besloten. Zij volgt interim-voorzitter Gerton Heyne op, die vorige maand afscheid nam van de vereniging. Jelmer van der Burg namens de Ledenraad: “Bianca is een voorvechtster voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Zij kan als geen ander vanuit de beroepsinhoud verbinden. We zijn ontzettend blij met haar komst.”

In 2000 startte Bianca haar loopbaan als verpleegkundige op de afdeling Infectieziekten van het AMC. Vervolgens werkte zij als oncologieverpleegkundige op de afdeling Oncologie/Hematologie. Na haar promotie in 2011 aan de Universiteit van Amsterdam begon zij in 2015 als lector aan de Hogeschool van Amsterdam. En in 2017 als hoogleraar Acute Ouderenzorg aan de Universiteit van Amsterdam (Amsterdam UMC-UvA). Daarnaast werkte Bianca als verpleegkundige op de dagkliniek Ouderengeneeskunde van Amsterdam UMC. Als Chief Nursing Officer adviseert ze sinds 2020 het ministerie van VWS over verzorgende en verpleegkundige vraagstukken.

Bianca Buurman: “Verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zijn het fundament van de zorg. Dat is tijdens de coronapandemie voor iedereen goed duidelijk geworden. We zien ook dat onze beroepsgroepen onvoldoende zeggenschap en regie hebben over het eigen vak. Dat moet écht anders. Met onze vakinhoudelijke kennis en ervaring kunnen we de zorg beter organiseren. En er zal moeten worden geïnvesteerd in onze beroepsgroepen. De personeelstekorten lopen op en dat kunnen we ons niet permitteren, zeker nu niet. Er is werk aan de winkel.”

Bianca Buurman begint op 1 februari 2021 als voorzitter van V&VN. Zij zal het voorzitterschap combineren met haar hoogleraarschap. Bianca stopt op 1 februari als Chief Nursing Officer.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)