Bianca Buurman bij BNR Nieuwsradio

  • 16 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • Verkiezingen
  • V&VN Algemeen
Bianca Buurman, voorzitter V&VN - juni 2023

V&VN-voorzitter Bianca Buurman is op 16 oktober te gast geweest bij BNR Nieuwsradio. In het programma 'Zakendoen' heeft Buurman van 12.00 tot 13.00 uur in gesprek met Thomas van Zijl het Verkiezingsmanifest van V&VN toegelicht. Vooral de registratielast kwam prominent aan bod. “98% van de registraties gaat gewoon goed. Heb je dan wel zo’n enorm registratiesysteem nodig”, vroeg Bianca Buurman zich af tijdens de uitzending.

Ook de daling van het aantal studenten dat zich inschrijft voor de zorgopleidingen, kwam naar voren. “Het imago van het beroep staat onder druk, omdat je veel negatieve verhalen hoort”, zei Buurman die daarna een lans brak voor het mooiste vak ter wereld. “We zijn er van geboorte tot het overlijden en alles daartussen. Het is mooi om daar onderdeel vanuit te maken. Maar dan moet Den Haag wel fors investeren in verpleegkundigen en verzorgenden. Anders loopt het systeem enorm vast. We moeten er alles aan doen om zorgprofessionals te behouden.”

Buurman benoemde verder nog het belang van het verminderen van de zorgvraag. “Het investeren in bestaanszekerheid is ook voor de zorg effectief. Als die bestaanszekerheid er niet is kan het leiden het tot psychische klachten, maar is er vaak ook geen ruimte voor gezond eten of goede huisvesting. V&VN pleit voor investeringen in de bestaanszekerheid en preventie als maatregelen om te voorkomen dat mensen zorg nodig hebben.”

Luister de aflevering

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd