Bezoekregelingen verpleeghuizen en gehandicaptenzorg blijven van kracht

  • 1 april 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • V&VN Algemeen

Gisteren kondigde minister-president Mark Rutte in een persconferentie aan dat alle maatregelen omtrent het coronavirus tot tenminste 28 april van kracht blijven. Dat geldt ook voor de bezoekregelingen in de verpleeghuis,- en gehandicaptenzorg, waar bezoek zoveel mogelijk beperkt wordt.

De maatregelen in de verpleeghuizen en gehandicaptenzorg blijven tot tenminste 28 april van kracht. Sinds respectievelijk 19 en 23 maart zijn er in de verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg maatregelen getroffen om bezoek (zoveel mogelijk) te beperken. Hoewel ingrijpend, zijn de maatregelen noodzakelijk om kwetsbare bewoners, cliënten en zorgprofessionals te blijven beschermen tegen het coronavirus en verdere verspreiding te voorkomen. En om te zorgen dat ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Het kabinet begrijpt dat deze maatregelen veel impact hebben op de levens van kwetsbare mensen en bovendien veel vragen van zorgprofessionals.

Uiterlijk 21 april neemt het kabinet opnieuw een besluit over eventuele verlenging van de maatregelen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.