Bestuur V&VN uitgebreid met vier nieuwe leden

  • 27 november 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Nieuwbestuur

De Ledenraad van V&VN heeft vier nieuwe permanente bestuursleden benoemd. Niels Honig, Jaap Kappert, Catharina van Oostveen en Cora Vegter zijn nu toegetreden tot het bestuur van V&VN. Ook heeft de Ledenraad de termijn van zittend (interim-)bestuurslid Conny van Velden verlengd tot eind 2021. Er wordt nog gezocht naar twee nieuwe bestuursleden: een verzorgende en een opvolger voor interim-voorzitter Gerton Heyne die per 1 januari 2021 vertrekt.

Rita Scholten, lid van de benoemingscommissie van de Ledenraad van V&VN: “Met de nieuwe collega’s halen we veel bestuurlijke ervaring in huis, én kennis van onderwijs, wetenschap en praktijk. Van de geestelijke gezondheidszorg, de ouderenzorg, de wijk en verpleeghuizen tot de ziekenhuizen. Stuk voor stuk kennen de nieuwe bestuursleden de vereniging goed. We heten ze van harte welkom! En we zijn blij dat Conny bereid is langer te blijven.”  

Nieuw team in startblokken

In september traden acht nieuwe leden toe tot de Ledenraad van V&VN. Bij hun verkiezing was de opkomst het hoogst sinds de oprichting van V&VN.  Ook kreeg V&VN in oktober met Manon Vanderkaa een nieuwe directeur. Gerton Heyne: “Ik ben blij met de nieuwe bestuursleden. Er staat nu, ook met de Ledenraad en met Manon, een sterk nieuw team klaar, met de passie om de vereniging verder te brengen.”

Opdracht nieuw bestuur   

De belangrijkste opdracht van het nieuwe bestuur is om de binding van leden en de samenwerking binnen V&VN verder te versterken. Tussen de afdelingen en specialisaties, tussen de beroepen én tussen alle sectoren waar verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten werken. Rita Scholten: “Wat de nieuwe bestuursleden bindt is de passie voor het vak, en de wens om dat naar het hoogste niveau te tillen. Zodat onze patiënten en cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Onze leden en achterban zijn net zo divers als de zorg dat is. Daarom hebben we gezocht naar verbinders die in die grote diversiteit het gezamenlijke vinden. Zeggenschap, deskundigheid, betere samenwerking, en ruimte voor een goede beroepsuitoefening zijn belangen die we allemaal met elkaar delen. Hoe meer leden daarover meepraten en meedoen, hoe beter.”

Verzorgende gezocht én een voorzitter

Op dit moment loopt de werving van een nieuwe voorzitter. Ook wordt gericht gezocht naar een bestuurslid met een verzorgende achtergrond (liefst praktiserend). Scholten: “Het bestuur is pas ‘af’ als we die gevonden hebben.” Alle leden moeten zich immers vertegenwoordigd voelen door hun bestuur, zegt Scholten: “Zeker in de voorzitter. Die is het boegbeeld van de vereniging. Daarom moet dat iemand zijn die, net als de andere bestuursleden, uit één van de beroepen afkomstig is.” Het streven is om zo snel mogelijk een vervanger te vinden voor Gerton Heyne. Als dat niet voor op korte termijn lukt, zal het bestuur uit zijn midden een tijdelijke voorzitter kiezen. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)