Beroepsprofielen: internetconsultatie uitgesteld

  • 20 juli 2017
  • Nieuwsbericht
  • Beroepsprofielen
  • V&VN Algemeen

V&VN vraagt jouw mening deze zomer

Het is nog steeds wachten op de overgangsregeling: de volgende stap die van groot belang is als het gaat om de invoering van de nieuwe beroepsprofielen. In deze nieuwe profielen wordt onderscheid gemaakt tussen mbo- en hbo-opgeleide verpleegkundigen, ook in de Wet BIG en het BIG-register. De Wet BIG wordt daarvoor aangepast. In deze nieuwe Wet is ook de overgangsregeling voor alle zittende verpleegkundigen opgenomen.

Het Ministerie van VWS schrijft de aangepaste Wet en vraagt daarvoor de mening van diverse partijen in de zorg. Inmiddels is bekend dat het ministerie van VWS de zogenoemde ‘internetconsultatie’, waar je je mening kunt geven over het wetsvoorstel voor de Wet BIG, uitstelt tot na de zomer. Dit doet VWS omdat zij een aantal punten nog preciezer wil uitzoeken voor zij met een definitief wetsvoorstel komt.

Belang van goede wetgeving

V&VN vindt het erg jammer dat het vormgeven van de nieuwe wetgeving zo lang duurt. De nieuwe beroepsprofielen zorgen voor veel onzekerheid en daarom is duidelijkheid van groot belang. Daar heeft V&VN ook steeds bij VWS en via de Tweede Kamer op aangedrongen. Omdat V&VN het tijd vindt dat onze leden hun mening kunnen geven, leggen wij deze zomer een aantal punten aan jullie voor. Jouw mening nemen we mee bij onze gesprekken met VWS. Geef daarom je mening via het V&VN-ledenpanel. 

Geef je mening

De komende weken leggen we een aantal vragen voor via het V&VN-ledenpanel over hoe de beroepsprofielen in de praktijk gaan werken. Bijvoorbeeld: hoe toon je aan dat je als hbo-verpleegkundige werkt en welke vaardigheden zijn daarbij nodig? Wil je invloed uitoefenen op het wetsvoorstel dat nu ontwikkeld wordt? Laat dan je stem horen via het ledenpanel van V&VN. Nog geen lid van het ledenpanel? Meld je dan aan door in te loggen op mijn.venvn.nl en via Wijzig gegevens bij Mijn lidmaatschap een vinkje te zetten voor 'Wil jij deelnemen aan het V&VN-ledenpanel?'. Eind juli ontvang je via de mail vanzelf een uitnodiging om je mening te geven.

Lees meer

Nu al meer weten? Lees de verkorte beroepsprofielen en meer informatie over de concept overgangsregeling op de themapagina Beroepsprofielen.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)