Applaus voor jullie vanuit het hele land!

  • 11 mei 2018
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Applaus

<strong>De brandweer, politie, beroepsduikers, NS… De bewoners van een verpleeghuis in Boxtel, Sander de Hosson en Pieter Derks: allemaal applaudisseren ze op deze Dag van de Verpleging voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Maar ook alle andere Nederlanders kunnen hun waardering voor jullie uiten door het versturen van een online applauskaart met een persoonlijke boodschap.

Met een speciale, ééndaagse campagne #applausvoordezorg zet V&VN de schijnwerper op de grootste beroepsgroep in ons land; de 350.000 mensen die dag en nacht klaar staan voor hun patiënten en cliënten.

Waardering, juist nu

12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, is traditiegetrouw een dag waarop verpleegkundigen en verzorgenden speciaal in de belangstelling staan. Voor V&VN is de Dag van de Verpleging juist nu aanleiding voor een landelijke oproep om waardering te tonen voor onze beroepsgroep. De personeelstekorten in de zorg zijn schrijnend – er zijn nauwelijks teams waar géén vacatures zijn – en de werkdruk is daardoor hoog. Gelukkig is er steeds meer belangstelling om te gaan werken in de zorg; initiatieven voor zij-instromers zijn populair. Een groot deel van de HBO opleidingen Verpleegkunde hanteert ook dit jaar een studentenstop. V&VN betreurt dat. Tot 2020 zijn er ruim 100.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden nodig. Daarom moeten opleidingen en zorginstellingen op regionaal niveau intensief samenwerken om méér stageplaatsen te realiseren, zodat zoveel mogelijk mensen met de opleiding kunnen starten.

V&VN in Delft, Dordrecht en Amsterdam

Honderden verpleegkundigen en verzorgenden krijgen vandaag tijdens hun werk in Delft (GGZ Delfland), Dordrecht (Albert Schweitzer Ziekenhuis) en Amsterdam (Cordaan) “live” applaus van de medewerkers van V&VN. Ook laten we de persoonlijke boodschappen zien van Pieter Derks en longarts Sander de Hosson. De online campagne is de hele dag te volgen via een live-blog.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)