Dag van de Verpleging - Dit is mijn vak!

Help mee om jouw vak in beeld te brengen en doe mee met de online fotocampagne ‘Dit is mijn vak!’. Dat was onze oproep in de week die voorafging aan de Dag van de Verpleging op 12 mei. Hieronder een selectie uit de prachtige foto’s met toelichting die jullie vervolgens postten op LinkedIn, Instagram of Twitter.

Kim Bos01

Kim Bos

Dit is mijn vak!

Of ik vroeger al de zorg in wilde? Nee, ik had altijd voor ogen dat ik docent Duits wilde worden. Na mijn VMBO diploma richting de opleiding tot onderwijsassistent. Maar ook dat bleek het niet te zijn. Elke dag hetzelfde, tenminste, dat vond ik toen, als puber zijnde!

Een aantal jaar later, ik wist niet meer wat ik wilde, na twee keer uitgeloot te zijn voor fysiotherapie. Er moesten drie verschillende keuzetests aan te pas komen om te geloven dat verpleegkunde wel wat voor me zou zijn!

Na, in 2017 afgestudeerd te zijn, bleek ik echt een passie te hebben voor de wijkverpleging. Wat de wijkverpleging brengt, kan, in mijn ogen, geen andere tak van zorg brengen. De wijkverpleging is zo veelzijdig, je komt er van alles tegen. En, je komt op plaatsen waar anderen niet komen. Het is veel meer dan steunkousen aan- en uittrekken en billen wassen! Geen dag is hetzelfde!

In de 5,5 jaar dat ik nu in de wijkverpleging zit, heb ik me zover kunnen ontwikkelen, dat ik nu als leidinggevend wijkverpleegkundige aan het werk ben. Mijn kracht ligt in het enthousiasmeren van collega’s en studenten om de passie van de wijkverpleging uit te dragen. Ook is mijn kracht, om andere collega’s te laten groeien en in hun kracht te zetten!

Ik ben trots op wat ik doe en waar ik mee bezig ben. Dat ik kan bijdragen aan ontwikkelingen binnen de zorg in de regio, maar ook landelijk vanwege mijn rol als ambassadeur! Wees zelf ook trots op wie je bent en wat je doet! Je bent niet MAAR een verpleegkundige of verzorgende, je BENT verpleegkundige of verzorgende!

Bekijk hier Kims post.

Odile Frauenfelder

Odile Frauenfelder

#ditismijnvak

De eerste foto als jonge obstetrie verpleegkundige, de foto’s in het groene pak als verpleegkundig specialist en de laatste foto als motivator voor aankomend talent tijdens de leergang strategie en positionering voor verpleegkundig specialisten.

Het mooiste vak wat er is!#venvn #dagvandeverpleging

Bekijk hier Odiles post.

Jeroen Desmit

Jeroen de Smit

Hoogcomplexe pre-hospitale zorg leveren in een gedreven team aan de meest kritisch vitaal bedreigde patiënten op de meest kwetsbare momenten in iemands leven, dat is mijn vak!

#ditismijnvak #dvdv2023

Bekijk hier Jeroens post.

Nancy Dihn

Nancy Dinh - van Kesteren

12 mei: de dag van de verpleging!!

Trots om #verpleegkundigspecialist in de ouderenzorg te zijn. En trots op mijn collega's waarmee ik dagelijks verantwoordelijk mag zijn voor de patiëntenzorg op de #transferafdelinginVumc #amstelring

Op de foto zijn we onherkenbaar maar dit is wel een weergave van de toewijding en de teamspirit aan het begin van de Corona pandemie waarbij we plots een COVID cohort werden.

#12mei #dagvandeverpleging #ditismijnvak #verpleegkundigleiderschap

Bekijk hier Nancy's post.

Temmo Berends

Temmo Berends

Dat is mijn vak!
Tijdens een hulpverlening rond Sinterklaas ontving iedere zorgverlener, een chocoladeletter als dankbaarheid voor de geleverde zorg aan deze patiënt.

Samen met behulp van de thuiszorg, huisarts en mantelzorg kon deze dame op leeftijd alleen thuis blijven.

De fijne samenwerking met onze ketenpartners én de waardering vanuit de patiënt, geeft een grote big smile op deze foto!

#ditismijnvak #dvdv2023 #werkgeluk #dagvandezorg #dagvandeverpleging #venvn

Bekijk hier Temmo's post.

Inge Roes

Inge Roes

Als verpleegkundig specialist palliatieve zorg draag ik bij aan kwaliteit van leven én sterven.

In deze functie combineer ik verpleegkundige én medische zorg. Daarbij zijn voor mij de kers(en) op de taart het geven van onderwijs, deelname aan (regionale) projecten, bloggen voor de #venvn én doe ik bestuurswerk voor onze vakgroep VS in het Slingeland Ziekenhuis en het landelijke netwerk Netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie.

Dát allemaal samen maakt mijn vak zo afwisselend en daarmee uniek!

Bekijk hier Inges post.

Sehalrijne

SEH Alrijne

Als (Seh)verpleegkundigen zijn we vaak van alle markten thuis. Van verplegen, luisterd oor, schoonmaak, coördineren tot ga zo maar door! Zo zie je op de foto hoe veelzijdig ons werk is!

#ditismijnvak #dvdv2023 #dagvandeverpleging

Bekijk hier SEH Alrijne's post.

Machteld Res

Machteld Res-Vermeulen

Een van de leukste dingen in mijn beroep als jeugdverpleegkundige is de interactie met de kinderen, mooi vastgesteld op deze foto. #ditismijnvak #dagvandeverpleging #dvdv2023 #jeugdverpleegkundige 

Bekijk hier Machtelds post.

Internezusters

Internezusters

DAG VAN DE VERPLEGING!💜

Trots op ons vak en op onze lieve collega’s!

Wij doen mee aan de foto challenge van @venvn_ en laten met deze foto zien dat wij met volledige toewijding zorg leveren aan onze patiënten.

#ditismijnvak #dvdv2023 #dagvandeverpleging #florencenightingale #nurse #reinierdegraafziekenhuis #mooiberoep

Bekijk hier de post van de Internezusters.

Bianca Breunis

Bianca Breunis

Dit is mijn vak.

Ons vak is heel divers en geen dag hetzelfde.
Van spoed tot eenzaamheid en verdriet en alles er tussenin
Van oudere mensen tot de allerkleinsten!
En daarom hou ik zo van dit vak!
Samen met mijn collega’s goede zorg aan mensen geven!

Bekijk hier Bianca's post.

Robert Hemelt

Robert Hemelt

Fotocampagne V&VN :"Dit is mijn vak"

Als verpleegkundige werk ik in de thuiszorg, naast de bekende verpleegkundige taken horen het maken van verbinding en het overdragen van kennis ook bij mijn vak. Met een beetje humor wordt voor de zorgvrager de dag zoveel leuker. Lachen is gezond; gelukshormonen zorgen voor een gevoel van tevredenheid en werken pijnstillend, is ontspannend en geeft energie. Hierbij roep ik mijn collega's op ook mee te doen aan deze actie. Laat zien wat ons vak zo bijzonder maakt.

#ditismijnvak #dvdv2023 #verpleegkundige #vig

Bekijk hier Roberts post.

Mieke Daamen

Mieke Daamen

Dit is mijn vak!
In gesprek met kinderen en ouders over epilepsie en de gevolgen die dit met zich meebrengt.

Doe je ook mee en deel je foto?
#ditismijnvak #dvdv2023 #verpleegkundigspecialist #Kempenhaeghe #epilepsie

Bekijk hier Miekes post.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)