Dr. Pieterbas Lalleman, voorzitter

Pieterbas Lalleman is verpleegkundige en organisatie socioloog. Hij werk als onderzoeker en docent bij de Hogeschool Utrecht, Verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als visiting assistant professor bij de School of Nursing van University of Alberta in Edmonton. Tevens werkt hij bij Buurtzorg én is hij toezichthouder bij Amstelring en Elver. Daarnaast is hij voorzitter het bestuur van Stichting FNI en het Historisch College FNI bij V&VN.

Prof. Dr. Manon Parry

Manon Parry is medisch historicus en conservator. Zij is gespecialiseerd in het inzetten van erfgoed en cultuur voor de gezondheid van de mens. Parry is Professor Medische Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en universitair docent Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Parry geeft leiding aan de MA Medical and Health Humanities aan de VU en het PULSE Network for Health Humanities.  

Em. Prof. Petrie Roodbol 

Petrie Roodbol, emeritus hoogleraar verplegingswetenschap, werkte bijna vijftig jaar met veel enthousiasme in de verpleging; in de uitvoering, in het management, als innovator, adviseur, in het bestuur, in onderwijs en onderzoek, nationaal en internationaal. Was betrokken bij de introductie van de universitaire (deeltijd) opleiding verplegingswetenschap en stond aan de wieg van de ontwikkeling van de functie verpleegkundig specialist in ons land. De interesse voor geschiedenis werd al op de middelbare school gewekt, vooral voor de sociale en culturele kant. Kennis van de geschiedenis van de verpleging verschafte haar  inzicht bij haar streven naar een betere positionering van de verpleegkundige hetgeen nog steeds actueel is.

Bart Grob 

Bart Grob is conservator hedendaagse wetenschap in Rijksmuseum Boerhaave. Hij maakte de afgelopen decennia verschillende tentoonstellingen en publiceerde onder andere over de geschiedenis van de cardiologie en de anatomische modellen van Dr. Auzoux. Hij heeft veel ervaring in collectiebeheer en gebruik. Vooral als het gaat om het inzetten van objecten/collecties bij het vergroten van  publieksbereik. Voordat hij conservator werd werkte hij als onderzoeksassistent bij de vakgroep Medische Geschiedenis op de VU.   

Mireille Hoffmann

Mireille Hoffmann is verpleegkundige en socioloog. Zij werkt als docent verpleegkunde en coördinator van de minor Gerontologie en geriatrie in de praktijk bij de Academie Gezondheid en Vitaliteit van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast houdt zij zich als buitenpromovenda bij de Radboud Universiteit bezig met een historisch promotieonderzoek naar de manier waarop de visies op goede zorg van betrokken actoren (zoals patiënten, verplegenden, artsen, regenten en bestuurders) in de stad Arnhem in de negentiende eeuw, leidde tot de komst van nieuwe zorginstellingen.

Hanna Pennock

Hanna Pennock is kunsthistoricus en senior adviseur bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Pennock heeft gedurende haar carrière altijd gewerkt met kunst, collecties en het beheer en behoud van erfgoed.

Jet Spits

Jet Spits is publiekshistoricus met een focus op geschiedenis van ziekte en gezondheid. Binnen het lectoraat ‘Persoonsgerichtheid in een ouder wordende samenleving’ van Fontys Hogescholen verbindt zij inzichten uit medisch-historisch onderzoek naar het verleden van de verpleegkunde met de vormgeving van verpleegkundig leiderschap in het heden en de toekomst. Daarnaast doet zij als buitenpromovenda onderzoek naar ervaringen van mensen met tuberculose die kuurden in Nederlandse volkssanatoria.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)