Agenda items aanmaken

Met de agenda geef je bezoekers een overzicht van de activiteiten die binnen een afdeling, register of zelfs geheel V&VN gepland zijn. Denk hierbij aan congressen, scholingen, symposia, ledenvergaderingen, etc.

Overzicht Agenda

Nieuw agenda-item aanmaken

Je maakt een agenda-item aan onder het onderdeel agenda door te klikken op de 3 bolletjes. In het vervolgmenu kies je er voor een nieuw agenda-item aan te maken.

Agenda Nieuw Item

Instellen startdatum van het evenement

De startdatum van het evenement is belangrijk. Het geeft bezoekers meteen een indicatie van het evenement in de tijd; kan ik nog inschrijven misschien? De startdatum wordt getoond in het overzicht van de agenda en op de pagina zelf. Je stelt de startdatum in het datumveld in:

Agenda Instellen Datum

Content van het agenda-item

Het agenda-item kun je opmaken met vrijwel alle beschikbare componenten die je in Umbraco hebt en kent. In de praktijk zul je waarschijnlijk kiezen voor een tekstblok waar je gemakkelijk je tekst kunt invoeren of typen.

Tagging van je agenda-item

Met de tagging geef je aan hoe en waar je bericht getoond moet worden, wat voor soort evenement het is (bijvoorbeeld een symposium of een scholing), voor wie het evenement bestemd is, etc.

Agenda Tagging

Einddatum instellen

Door het instellen van de einddatum bepaal je tot welke dag het agenda-item zichtbaar mag of moet zijn. Na die datum verdwijnt het agenda-item van de website.

Het instellen van de einddatum zit wat verstopt in het menu Publiceren / Publish.

Agenda Schedule Starten

Via de optie Schedule kun je een publicatiedatum en een vervaldatum instellen. De publicatiedatum kun je gebruiken als je in het voren wilt werken, bijvoorbeeld bij een vakantie. Je stelt dan de datum (en tijdstip indien gewenst) waarop het agenda-item gepubliceerd moet worden. Met de vervaldatum stel je in wanneer het bericht offline moet worden gehaald. Hiermee voorkom je dat oude evenementen je site 'vervuilen'.

Agenda Vervaldatum Instellen