You are here:

Coronavirus: meld hier jouw zorgen, dilemma’s, knelpunten en ideeën

Heb jij als verpleegkundige of verzorgende zorgen, dilemma’s, knelpunten of ideeën die te maken hebben met het coronavirus? Laat het ons weten door het formulier op deze pagina in te vullen!

Waarom willen we dit weten?

Verpleegkundigen en verzorgenden werken samen met andere zorgprofessionals keihard om de uitbraak van het coronavirus in ons land zo veel mogelijk onder controle te houden.

Er is landelijke samenwerking nodig om de tekorten aan hulpmiddelen, bedden en personeel op te lossen waar dat kan. Daarvoor is het nodig dat signalen uit jouw dagelijkse praktijk zo snel mogelijk worden opgehaald, gebundeld en gedeeld. Zo willen we een goed landelijk én regionaal overzicht krijgen van waar de grootste problemen (kunnen) ontstaan, en hoe ze kunnen worden opgelost. Die inzichten bespreken we vervolgens met het ministerie, de bonden, artsen, werkgevers en andere betrokken partijen. Juist nu moeten we alles op alles zetten om verpleegkundigen en verzorgenden op de been te houden.

Waar kun je terecht met vragen? 

Heb je een specifieke vraag over de volgende onderwerpen? Vul dan niet het formulier in, maar lees hier waar je terechtkunt. 
- Voorlopige richtlijnen voor GGD’s en ziekenhuizen: RIVM 
- Vragen over het beleid van jouw organisatie: raadpleeg je werkgever 
- Actuele gezondheidsadviezen / laatste ontwikkelingen: RIVM
- Vragen over arbeidsvoorwaarden: werkgevers en vakbonden
- Update: V&VN annuleert bijeenkomsten

Bekijk ook de V&VN-themapagina over het coronavirus en de veelgestelde vragen over werken in de coronacrisis

Doe hier je melding

* Verplichte velden