Wondzorg, Eindhoven

  • 28 september 2020
  • Training/Scholing
  • V&VN Algemeen
  • Noord-Brabant

Programma & omschrijving

Van oorzaak naar oplossing
Wondzorg is een heel belangrijk onderwerp in de gezondheidszorg. Er wordt veel onderzoek naar gedaan. De belangrijkste les hieruit is: als je het goed doet, gaat het ook goed. Wondexperts laten zien dat als je wondzorg op een goede en consequente manier aanpakt, wonden sneller dicht gaan en de kwaliteit van leven sterk verbetert. Dat het ook tijd en geld bespaart is mooi meegenomen.

Uitgangspunt in alle onderzoeken is dat de wond pas geneest als je de oorzaak wegneemt. Het belangrijkste doel van deze scholing is dan ook je te leren hoe je erachter komt wat de oorzaak van een wond is om van daaruit de oplossing te vinden voor de behandeling van (complexe) wonden. De training is gericht op verpleegkundigen en verzorgenden.

Hoe ziet de training wondzorg er uit?

- Wat is een wond?
- Met welke instrumenten kun je naar een wond te kijken?
- Complexe wonden zoals decubitus, arterieel ulcus, en diabetisch voetletsel.
- Diagnose en behandeling
- Eigenschappen van verbandmiddelen

Wat weet je na de scholing?
Na de scholing kun je een plan van aanpak maken voor de behandeling van complexe wonden. Ook weet je welke maatregelen genomen moeten worden.

Tijd
13.30 - 16.30 uur.

Locatie
Stichting De Uitwijk, Generaal Pattonlaan 124, 5623 KC te Eindhoven.

Kosten
Basis -en afdelingslid € 75,-, studentlid € 42,- en niet lid € 105,-.

Trainer
Tier Braams. Ze werkt bij Careyn thuiszorg Utrecht. Ze is wondverpleegkundige, wondconsulent i.o. en gespecialiseerd verpleegkundige wond, stoma en continentiezorg.

Accreditatie
3 punten voor het Kwaliteitsregister V&V.

Aanmelden

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.