Training ambassadeur eOverdracht (6 bijeenkomsten via Teams)

  • 16 december 2020
  • Bijeenkomst
  • V&VN Algemeen

Doe mee met de 6-weekse training en help mee om de verpleegkundige & verzorgende overdracht binnen én buiten jouw organisatie te verbeteren.

Waarom deze training?
Met elkaar doen we jaarlijks zo’n 500.000 verpleegkundige en verzorgende overdrachten om de zorg digitaal goed over te dragen aan collega’s in andere organisaties. Dat verloopt nog lang niet altijd goed. Problemen zijn bijvoorbeeld dat systemen niet met elkaar communiceren of je niet de juiste gegevens krijgt om goede zorg te verlenen (bron: onderzoek Nictiz & V&VN, 2017). Dat levert bijvoorbeeld meer administratielast op en patiënten moeten vaker hun verhaal vertellen.

Daar willen we verandering in aanbrengen. Met als doel dat in 2023 alle verpleegkundige en verzorgende overdrachten op dezelfde manier én digitaal verlopen. We noemen dat de standaard eOverdracht. In deze training bekijken we wat daarvoor in jouw eigen omgeving nodig is en wat we hiervan kunnen leren voor een bredere aanpak. Dus heb jij een flinke dosis energie en nieuwsgierigheid. En enige interesse in ICT? Meld je dan aan!

Hoe zit het programma eruit?
In 6 bijeenkomsten ga je samen met je collega’s op onderzoek uit in je eigen organisatie. Hoe zit het bij jou met de overdracht en wat kunnen jullie zelf doen om de overdracht te verbeteren. Je eindigt met een concreet advies voor je organisatie. Het is noodzakelijk om bij elke bijeenkomst aanwezig te zijn. Omdat de bijeenkomsten online via Teams zijn is een laptop/telefoon met microfoon en camera nodig.

Dag 1: 16 december 2020:
Kick-off: wie is wie, opbouw programma, samenstelling teams en bepalen concrete stappen.
Dag 2: 6 januari 2021
Hoe verloopt de eOverdracht bij jou? 
Dag 3: 13 januari 2021
Wat heb je nodig? Binnen en buiten de organisatie?
Dag 4: 20 januari 2021 
Wie heb je nodig? Om te beginnen met veranderen?
Dag 5: 27 januari 2021
Wat wordt de volgende stap in jouw organisatie? 
Dag 6: 10 februari 2021
Afsluiting: presenteren concrete adviezen plus bepalen vervolgstappen. Wat ga jij doen?

Wat kost het je?
Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Daarom doen we ook een intakegesprek en vragen we je ook om je deelname toe te zeggen. Wat we in elk geval vragen is een flinke dosis nieuwsgierigheid, en de mogelijkheid om hier tijd voor vrij te maken (een aantal uur per week). Na het intakegesprek kun je beslissen of je de inderdaad verder gaat met de training. Je kunt dit ook van tevoren overleggen met je leidinggevende of collega’s: zeker is dat het wat op gaat leveren voor jezelf of je organisatie.

Voor wie is het?
Deze online training is voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Er zijn 4 trainingsgroepen met elk 5 plekken. Er start een groep op 27, 28, 29 oktober, en 16 december 2020. De training is voor V&VN leden met in elke groep plek voor één niet V&VN-lid. De bijeenkomsten zijn via Teams en vragen een aantal uren inzet per week. Voor elke deelnemer is er eerst een intake-gesprek met de begeleider van de training, zodat je goed kunt bepalen of deze training iets voor je is. De bijeenkomsten zijn 1 of 1,5 uur en nu einde van de dag maar deze kunnen per groep tijdens de kick-off aangepast worden.

Wie doet de begeleiding?
De training wordt gegeven door Annemarie van Ooijen, trainer en projectleider bij V&VN en opgeleid gecertificeerd teamcoach. Wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact met haar op via a.ooijen@venvn.nl

Wat leer je?
Je leert onder andere jezelf beter kennen, een advies formuleren en we gaan in op leiderschapskwaliteiten aan de hand van concrete opdrachten. Je krijgt ondersteuning van een professioneel teamcoach, waar je tijdens de training altijd terecht kunt.

Wat kun je hierna gaan doen?
Als de training je bevalt dan bekijken welke rol je verder kunt spelen bij V&VN of in je eigen organisatie. Dit is ook onderdeel van de laatste bijeenkomst. Er zijn nog genoeg stappen te maken tot 2023!

Accreditatie
De training is geaccrediteerd voor 7 punten in het Kwaliteitsregister V&V.

Aanmelden voor startdatum 16 december

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.