Symposium: 30 jarig jubileum van het FNI

  • 4 oktober 2023
  • Congres/Symposium
  • V&VN Algemeen

FNI Symposium 30 jaar

Het online museum voor verpleging en verzorging FNI (Florence Nightingale Instituut) viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Om dit heugelijke feit te vieren organiseert V&VN op 4 oktober een symposium. Met een interessant programma staan wij stil bij 30 jaar FNI en bij de waarde van verpleegkundig erfgoed voor de verpleging en verzorging.

Klik hier om je direct aan te melden. 

FNI in vogelvlucht

Op 18 oktober 1993 werd de Stichting Museum Verpleging en Verzorging opgericht. Van 1998 tot 2012 was het museum fysiek te bezoeken en trok het veel belangstelling met tentoonstellingen en activiteiten. Nadat het museum in 2012 de deuren sloot ging het verder als het eerste en enige digitaal geregistreerde museum in Nederland. Sinds 2020 is het museum onderdeel van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).

Programma

V&VN voorzitter Bianca Buurman opent de bijeenkomst waarna Manon Parry, hoogleraar medische geschiedenis (VU), spreekt over wat verpleegkundigen en verzorgenden kunnen leren van hun eigen erfgoed. Onze conservator Hugo Schalkwijk neemt het publiek mee in het verleden, heden en toekomst van het online museum FNI. Verder staan wij op creatieve én interactieve wijze stil bij het jubileum en bij enkele verborgen ‘schatten’ uit onze erfgoedcollectie. Tot slot heffen wij het glas op 30-jaar FNI.

Voor wie?

Verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en andere geïnteresseerden in de geschiedenis van de zorg.

FNI Symposium 30 Jaar Verpleegkundige Onderweg

Zien we jou 4 oktober ook?

Meld je onderstaand eenvoudig aan of scroll verder voor extra informatie.

Praktische informatie

Datum: 4 oktober 2023
Tijd: 14:00 – 17:00 (Inloop vanaf 13:30)
Locatie: V&VN, Orteliuslaan 1000, Utrecht
Kosten: Gratis
Accreditatie: (nog) niet
Aantal plaatsen: 120

Routebeschrijving

V&VN is tijdens kantooruren het best bereikbaar per openbaar vervoer. Parkeren kan op nabijgelegen P+R terreinen en (voor een beperkt aantal plekken) in de parkeergarage. Lees hier meer informatie over de route, bereikbaarheid en parkeren. Lees hier meer informatie over de route, bereikbaarheid en parkeren.

Aanmelden Symposium

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!