Kwaliteitsverbeteringen op de werkplek: Hoe en waarom werkt het (niet)?

  • 24 april 2024
  • Webinar
  • V&VN Algemeen

De kerngroep van V&VN Wetenschap in Praktijk nodigt u graag uit voor een online themabijeenkomst, op woensdag 24 april van 19.00 tot 21.00 uur met Lisanne Hut en Tessa Rietbergen. De avond staat open voor eenieder die geïnteresseerd is.

Kwaliteitsverbeteringen op de werkplek: Hoe en waarom werkt het (niet)?

Hoe overtuig jij collega’s en andere zorgprofessionals als je merkt dat een kwaliteitsverbetering nodig is? Tijdens de themabijeenkomst gaan we in gesprek over hoe je succesvol een kwaliteitsverbeterproject kunt opzetten en uitvoeren. Wat zou de rol van zorgprofessionals kunnen zijn? En hoe en waarom zouden deze projecten dan tot een betere kwaliteit van zorg leiden?
Lisanne Hut heeft artsen in opleiding geïnterviewd over hun geloofwaardigheid als kartrekker bij het uitvoeren van een kwaliteitsverbeterproject. Ze neemt ons mee in de factoren die ervoor zorgen dat je succesvol een kwaliteitsverbetering kunt doorvoeren. 
Tessa Rietbergen vertelt over de processtappen die nodig zijn om bewezen niet gepaste zorg te deïmplementeren en gepaste zorg te implementeren. Daarnaast vertelt zij over de geleerde lessen vanuit haar promatieonderzoek.


Lisanne Hut werkte tot begin 2022 als verpleegkundige in het UMCG. Ze werkt momenteel bij de Hanzehogeschool als docent Verpleegkunde en als promovendus in het UMCG.


Tessa Rietbergen is werkzaam als adviseur bij het programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG). Daar richt ze zich op het implementeren van gepaste zorg en werkt ze als projectleider van het verpleegkundig implementatieproject KwaliTIJD. Tessa promoveert daarnaast in het LUMC op het onderwerp kwaliteitsverbetering in de zorg.

Praktische informatie
Datum: 24 april 2024
Tijd: 19:00 uur - 21:00 uur
Locatie: online via teams
Accreditatie: 2 accreditatiepunten zijn aangevraagd bij de registers V&V   
Aanmelden: via onderstaande button. Deadline is 22 april 2024.

Kosten
- Gratis voor leden van V&VN Wetenschap in Praktijk
- € 10,00 voor overige V&VN-leden
- € 15,00 voor niet leden
- € 5,00 voor fulltime-studenten

Aanmelden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)