Jouw thema op de agenda krijgen van je team, Utrecht

  • 9 maart 2020
  • Training/Scholing
  • V&VN Algemeen
  • Utrecht

Programma & omschrijving

Samen werken aan verandering en verbetering

Heb jij de verantwoordelijkheid voor een specifieke taak of onderwerp in jouw team? Loop jij voor de troepen uit en zoek je naar manieren hoe je jouw collega’s mee kan krijgen om er samen voor te gaan? Lukt het soms niet om collega’s te motiveren en te inspireren? Dan is het inspiratieprogramma iets voor jou.

Als contactpersoon of aandachtsvelder ben je verantwoordelijk voor een specifiek thema. Het liefst vertel je elke collega over het belang ervan. Het is in de praktijk vaak lastiger dan gedacht om iedereen net zo gemotiveerd te krijgen. Een grote valkuil bij voortrekkers is dat ze te snel willen gaan en dat er daardoor een kloof ontstaat met de rest van de collega’s. Als je dingen wilt veranderen in jouw team, is het de kunst om voorop te gaan en tegelijkertijd goed te blijven aansluiten bij de collega’s. Dit inspiratieprogramma is daarom speciaal voor jou. Om je op weg te helpen, inzichten en handvatten te geven, zodat je samen met je team aan de slag kunt gaan en blijvende resultaten kunt bereiken. Aan het eind van dit programma heb je concreet plan hiervoor.

Overzicht van het programma
Voor wie?
Het inspiratieprogramma is bedoeld voor verzorgenden IG en mbo-verpleegkundigen met de verantwoordelijkheid voor een specifiek thema of aandachtsgebied in het team. Je wordt bijvoorbeeld contactpersoon, aandachtsvelder of taakhouder genoemd.

Hoe ziet het inspiratieprogramma er uit?
- Twee dagen training waarbij op dag 2 een maatje uit je team aansluit.
- Praktische opdrachten tussen de dagen door die je direct op gang helpen met je team.
- Een (digitaal) netwerk
- Uitwisseling met collega’s uit andere organisaties.

Wat weet en kun je na afloop?
- Wat collega’s motiveert om in beweging te komen en wat daarbij belemmerend is.
- Hoe je planmatig en stapsgewijs samen met het team een verandering aan kunt pakken.
- Welke inspirerende werkvormen je daarbij kunt gebruiken.
- Hoe je de samenwerking met anderen in de organisatie kunt benutten.

Hoe doen we dat?
- Interactief programma
- Ervaren en oefenen van werkvormen
- Ideeën uitwisselen
- Ervaringen uitwisselen
- Praktische tips voor jou en je team
- Plan van aanpak voor jouw team
En het belangrijkste is misschien nog wel: we gaan met energie en plezier met elkaar aan het werk. Niets zo motiverend als dat.

Tijd

2 dagen training op 9 maart & 6 april 2020 van 9:30 - 16:30 uur + digitaal platform en netwerk + 4 uur voorbereiding.

Locatie

V&VN (Courtyard building), Orteliuslaan 1000, 3528 BD Utrecht.

Trainers en begeleiders
Patricia van den Brink en Nicolet van Eerd hebben jarenlange ervaring als begeleider van veranderingsprocessen in de zorg. Daarbij hebben ze zich gespecialiseerd in het veranderen met en door professionals. De rol van verzorgenden en verpleegkundigen zien zij als een belangrijke sleutel naar succesvolle verandering.

Accreditatie

12 punten voor het Kwaliteitsregister V&V.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.