Beeldvorming over werken in een verpleeghuis

  • 13 april 2023
  • Bijeenkomst
  • Wetenschap in Praktijk

De toenemende complexiteit van de verpleeghuiszorg maakt dat er een toenemende behoefte is aan hbo-opgeleide verpleegkundigen in het verpleeghuis, maar relatief weinig verpleegkundigen kiezen er na hun afsturen voor om in het verpleeghuis te gaan werken. Dit roept de vraag op welke beelden en verwachtingen aan deze keuze ten grondslag liggen. Onderzoekers van de Hogeschool Leiden deden daarom onderzoek naar beeldvorming over werken in het verpleeghuis onder studenten van de opleiding tot verpleegkundige.

In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij het belang realistische beeldvorming, worden de resultaten van het onderzoek besproken en denken we samen na over de vraag: wat kunnen we doen om toekomstige zorgprofessionals een beter beeld te geven van het werk in een verpleeghuis?

Spreker

Lotje Bagchus werkt als onderzoeker bij het lectoraat Verpleegkundige Intramurale Ouderenzorg bij de Hogeschool Leiden. Vanuit haar achtergrond in de medische antropologie en sociologie doet zij al meer dan 10 jaar onderzoek in de praktijk van ouderenzorg. Lotje is er van overtuigd dat onderzoek, praktijk en onderwijs nauw met elkaar moeten samenwerken om de uitdagingen in de intramurale ouderenzorg het hoofd te bieden.

Praktische informatie
Datum: 13 april 2023
Tijd: 18:30-20:30 uur 
Locatie: Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11, 2300AJ Leiden.

Kosten
Gratis voor leden van V&VN Wetenschap in Praktijk, overige V&VN Leden betalen 20 euro, niet-leden betalen 30 euro en studenten 15 euro.

Accreditatie
Wordt voor 2 punten aangevraagd in het Kwaliteitsregister V&V. 

Meld je aan!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!