Opleiding wondverpleegkundige

  • 12 oktober 2021
  • Training/Scholing
  • Wondexpertise
Opleiding wondverpleegkundige

Het werkveld van een wondverpleegkundige is dynamisch en biedt interessante uitdagingen om je verder te specialiseren. Als wondverpleegkundige werk je zelfstandig of in teamverband en verleen je wondzorg en antidecubituszorg aan patiënten.

Tijdens de opleiding observeer en monitor je een grote diversiteit aan wonden en stel je een behandelplan op. Ook verleen je informatie aan patiënten en naasten over de verzorging van wonden. Bovendien adviseer je collega’s en andere hulpverleners en indiceer je hulpmiddelen en materialen ten behoeve van effectieve wondgenezing. Heb je affiniteit met wondzorg en wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van (on)gecompliceerde wonden? Ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wondzorg? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur

De opleiding gaat van start met een introductiedag op 12 oktober. De lessen starten vervolgens in november.

De totale opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit 26 scholingsdagen (inclusief introductiedag), verdeeld over clusters van 2 of 3 losse dagen per maand.

Locatie

De lessen vinden voornamelijk plaats op de leslocatie in St. Jans Gasthuis in Weert en een aantal lessen vindt plaats op de Erasmus MC Academie in Rotterdam.

Diploma

Het diploma is door het Platform Woundcare, CZO en WCS-Nederland erkenden geaccrediteerd door de V&VN. Na voltooiing van de opleiding wond-verpleegkundige, is het mogelijk om de vervolgopleiding wondconsulent te volgen.

Meer informatie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!