Zijn zorginnovaties de toekomst?

  • 24 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Sinds begin 2020 heeft CZ een traject samen met Surplus(West-midden Brabant) lopen met CZ-verzekerde cliënten om de zorginnovaties van MobileCare in te zetten in de wijk. Het doel van het traject is om de zelfstandigheid van cliënten thuis te vergroten en meer toekomst gericht te gaan werken.  De zorginnovaties worden preventief ingezet en leiden vaak ook nog tot minder zorgtijd voor de professional. Bij de inzet van de innovaties moet je denken aan; mantelzorgcoach, digitale hulpmiddelen voor lichaamscontroles, alarmeringen etc.

Steeds meer raakt de wijkverpleegkundige hierdoor vertrouwd met (vernieuwde) zorginnovaties. De wijkverpleegkundige kijkt samen met de cliënt naar de geschikte innovaties. De wijkverpleegkundige en de aandachtsvelders worden gecoacht door middel van (digitale) trainingen. Tijdens de coaching zijn er ook mogelijkheden om belangrijke punten aan te dragen, zodat ze kunnen overwegen om een nieuwe zorginnovatie toe te voegen aan hun assortiment. Als wijkverpleegkundige was ik al enige tijd opzoek naar een seniorenklok via MobileCare. Sinds kort hebben wij de mogelijkheid om de BBrain aan te schaffen en in te zetten bij de cliënt. 

Bij vragen of meer info: linsy.remijn@surplus.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!