Wijkverpleegkundige: integer en betrouwbaar

  • 14 januari 2015
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Integriteit en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste waarden van de wijkverpleegkundige. Dat zei PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert maandagavond in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Ter afsluiting van de vierde opleidingsdag van een nieuwe groep van 16 ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige van V&VN werd daar een diner pensant gehouden.

De hooggeleerde heren op de schilderijen aan de muur keken toe terwijl de wijkverpleegkundigen hun coaches, vertegenwoordigers van zorgverzekeraar VGZ, ActiZ en ZonMw bijpraatten over hun nieuwe rol. De eerste berichten zijn dat het heel hard werken is, maar dat de ingezette beweging goed is.  De wijkverpleegkundigen zijn vooral druk met herindiceren. 'Het voelt als detoxen. Ik moet echt nog wennen dat het CIZ niet meer indiceert', aldus een ambassadeur in opleiding.

Agnes Wolbert sprak over lobbyen, meer speciaal over hoe ze zelf belobbyd wil worden. Een goede lobbyist denkt mee met een politicus, komt niet met een standaardverhaal en hoeft niet altijd zaken te doen.

Directeur zorginkoop Bert Bokma van zorgverzekeraar VGZ toonde zich ingenomen met de informatie die hij uit de eerste hand van de wijkverpleegkundigen had gekregen. VGZ is al geruime tijd bezig met het opzetten van wijknetwerken waarin de wijkverpleegkundige centraal staat.
Bokma ondertekende na afloop van het diner een driejarige sponsorovereenkomst voor de opleiding van de ambassadeurs met Gia Walinga, voorzitter van V&VN Afdeling Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid.

De 16 ambassadeurs wijkverpleegkunde krijgen hun certificaat op dinsdag 21 april bij ZonMw in Den Haag.

Meer informatie over de V&VN ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige:

Staatssecretaris Van Rijn feliciteert de eerste groep ambassadeurs:

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!