Wie hoort ons geluid?!

  • 25 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

Vrijwel dagelijks zien en lezen we verhalen in de media over de situatie op de IC’s en in de ziekenhuizen. De wijk, waar jaarlijks ruim 600.000 mensen zorg ontvangen, is net zo cruciaal voor de continuïteit van ons werk. Hoe het er gaat? Net zo moeilijk als in alle andere hoeken van de zorg: de covid-pandemie slaat om zich heen terwijl de personeelstekorten al groot waren. Na bijna twee jaar piekbelasting zijn de gaten in de roosters niet meer te dichten. “Als wijkverpleegkundige loop je deuren voorbij waarvan je weet: hier ben ik eigenlijk nodig. Dat is verschrikkelijk.” 

Gelukkig laten we steeds meer van ons horen. Afgelopen week werd er met Nicolien Meijer  en Barbera Verheul een reportage gemaakt voor OPEN Rotterdam. Een hartenkreet uit hun stad Rotterdam. Bekijk de reportage en gebruik hem om de noodkreet uit de wijkverpleging verder te brengen.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd