Wereld-café onvrijwillige zorg

  • 16 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

In opdracht van V&VN en ZonMw is de Universiteit Maastricht/Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg gestart met de ontwikkeling van de verpleegkundige richtlijn onvrijwillige zorg. Het doel van deze richtlijn is om praktische handvaten te bieden om de toepassing van onvrijwillige zorg te voorkomen en reduceren. De richtlijn zal zich richten op onvrijwillige zorg in de intra- en extramurale ouderenzorg en verstandelijk gehandicapten zorg.

Een onderdeel van het ontwikkeltraject van de richtlijn is het ophalen en analyseren van ervaren (praktische) knelpunten m.b.t. het voorkomen en verminderen van de toepassing van onvrijwillige zorg. Om deze knelpunten bij zowel zorgverleners als zorgvragers in kaart te brengen organiseert de projectgroep op twee momenten een interactieve wereld-café bijeenkomst op twee verschillende locaties.

Voor de bijeenkomsten zijn ze op zoek naar deelnemers die ervaring hebben met onvrijwillige zorg vanuit de ouderenzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg, zowel intra- als extramuraal.  Er is plek voor ongeveer 25 deelnemers.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan uiterlijk voor 31 maart a.s. via jules.willems@maastrichtuniversity.nl

Voor meer info: zie de wervingsbrief Wereld-café onvrijwillige zorg

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.