"We moeten terug naar de essentie van ons vak"

  • 27 juli 2016
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

V &VN ontwikkelt deze zomer zorgprofielen die gebruikt kunnen worden voor de bekostiging van de wijkverpleging. Dat doen de beleidsadviseurs niet alleen. De project- en klankbordgroep bestaan vooral uit wijkverpleegkundigen, mensen met jarenlange praktijkervaring. Dat is nodig omdat het bekostigingsmodel moet aansluiten bij het dagelijks werk van verpleegkundigen en verzorgden. De komende weken stellen zij zich aan je voor.

Het zorgprofiel van…

Marjolein Zilverentant, wijkverpleegkundige

"Mijn wens is dat de beschrijving van zorgprofielen recht doet aan de specifieke deskundigheid van de wijkverpleegkundige en de uniciteit van mensen. Dat is ook waar de deskundigheid van de wijkverpleegkundige om draait: kennis van alle aspecten van gezondheid van deze unieke mens en zijn omgeving. Iedereen gaat anders met een bepaalde situatie om en heeft dus ook andere zorg nodig. Dat kan ik als wijkverpleegkundige inschatten en ik vind dat de bekostiging daar op afgestemd moet worden. 

In de zorgprofielen moet de meerwaarde van wijkverpleegkundigen zichtbaar worden: wijkverpleegkundigen zien de mens in zijn totaliteit. Het gaat niet alleen om de medische diagnose maar om het totaalplaatje en hoe het vermogen van mensen is om met het leven en alles wat daarbij komt kijken om te gaan. De omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Wij hebben het vermogen om breed te kijken. Wij zien met welke uitdagingen van het leven mensen te maken krijgen. Vaak speelt er veel meer dan alleen een ziekte. Mensen krijgen bijvoorbeeld ook te maken met verlies van hun partner of werkloosheid of hebben moeite met het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Het is mooi dat we nu de kans krijgen om vanuit de praktijk de financiering in te richten.

Ik lever graag een bijdrage aan de zorgprofielen, want de huidige bekostiging staat mij erg tegen. Hoe meer verrichtingen je doet, hoe meer je betaald krijgt. Dat is een perverse prikkel. Niet de gezondheidswinst telt, maar de hoeveelheid handelingen. Zo zie je bijvoorbeeld dat wijkverpleegkundigen niet meer aanbellen maar zelf met de sleutel naar binnen gaan bij een cliënt. Mensen lopen te langzaam en zo gaat het sneller. Maar mensen gaan hierdoor nog minder lopen, waardoor ze op den duur ook niet meer zelf naar het toilet kunnen. Daar gaan we ze dan bij helpen en dat levert weer geld op, maar geen gezondheidswinst. Zo’n voorbeeld motiveert mij om mee te werken aan de ontwikkeling van de zorgprofielen.

We moeten weer terug naar de essentie van ons vak. Waar zijn we goed in? Waarom doen wij de dingen die wij doen en welk resultaat hebben wij hiermee voor ogen? Ik heb een paar jaar scholing gegeven en ik merkte dat veel collega’s dat niet goed meer weten te verwoorden. Door alle regelgeving is er een soort ’u vraagt wij draaien’ mentaliteit gekomen. Dat vind ik zonde want we kunnen echt het verschil maken. Als we gaan werken met zorgprofielen, kunnen we veel beter laten zien wat we met ons werk bereiken. Niet de hoeveelheid handelingen maar de gezondheidswinst levert geld op. Uiteindelijk kun je ook de resultaten van verschillende organisaties met elkaar vergelijken. Goede voorbeelden kunnen we van elkaar overnemen zodat de kwaliteit steeds beter wordt. We moeten met de zorgprofielen de kans grijpen om te laten zien hoe wijkverpleegkundigen het verschil kunnen maken."

Meer informatie:

- Lees ook het zorgprofiel van projectleider Patrick Jansen.
- V&VN aan de slag met zorgprofielen wijkverpleging

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.