Vliegwiel voor digitale innovaties in de wijkverpleging

  • 26 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • Wijkverpleegkundigen

Sinds 2017 versnelt het Vliegwiel de opschaling van digitale zorg, zodat steeds meer mensen gebruik kunnen maken van slimme, effectieve vormen van zorg. Sinds dit jaar richt het Vliegwiel zich hierbij ook specifiek op cliënten in de wijkverpleging! In deze e-mail informeren wij je graag over onze eerste stappen én wat het Vliegwiel wellicht aankomend jaar voor jou en je organisatie kan betekenen.
 
Er zijn in de wijk al mooie stappen gezet rondom digitale zorg. Toch zijn er nog volop kansen voor opschaling van technologieën in de primaire zorgprocessen. Technologieën die ondersteunen bij het leveren van goede, efficiënte zorg voor cliënten en het werkplezier van zorgprofessionals. Het Vliegwiel voor digitale innovaties in de wijkverpleging heeft hierbij een belangrijke functie.
 
De eerste stap die we hiervoor hebben gezet is het selecteren van innovaties door een jury bestaande uit cliënten, mantelzorgers en professionals uit de wijkverpleging. De Vliegwiel aanpak is namelijk krachtig gebleken door heel gericht te kiezen voor het aanjagen van enkele innovaties. Daarnaast vormt de selectie van technologieën door de jury een belangrijk middel om het cliëntperspectief te borgen. Door de eindgebruiker al in de eerste stap te betrekken komen de wensen en belangen van cliënten centraal te staan.
 
Leefstijlmonitoring en de medicijndispenser zijn door de jury geselecteerd als meest geschikte digitale innovaties voor opschaling in de wijkverpleging. Daarnaast heeft het Vliegwiel de afgelopen jaren uitgebreide ervaring opgedaan met tele-begeleiding binnen de ziekenhuiszorg, en we zien dat dit ook in de wijkverpleging steeds belangrijker wordt. Deze drie innovaties worden daarom het komende jaar binnen de wijkverpleging aangejaagd door het Vliegwiel. Binnenkort wordt meer bekend gemaakt over de volgende stappen!
 
Ben je enthousiast geworden en blijf je graag op de hoogte? Mail dan naar Véronique van Hoogmoed: v.vanhoogmoed@patientenfederatie.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!