Vilans en V&VN werken samen aan inspiratiebundel

  • 26 januari 2017
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

De wijkverpleegkundige is terug van weggeweest en profileert zich als de verbindende schakel in de buurt tussen Ziekte en Zorg (ZZ),  Gezondheid en Gedrag (GG) en Mens en Maatschappij (MM). Hij of zij werkt samen met de huisarts en het ziekenhuis, maar kent ook het netwerk van zorg en welzijn in de wijk. Een nieuwe invulling van haar rol in het kader van de transitie vraagt om nieuwe kennis en voorbeelden, maar ook om het benutten van kennis die er al is.

Online inspiratiebundel op vier thema's

Deze nieuwe online inspiratiebundel biedt inhoudelijke ondersteuning, handvatten en inspiratie op vier voor de transitie relevante thema’s:

  • collectieve preventie
  • wijkgericht werken
  • ondersteunen van zelfmanagement
  • samenwerken met andere partijen

Doel

Het doel is om wijkverpleegkundigen te inspireren en te prikkelen om zelf aan de slag te gaan met één of meerdere thema’s. De kennis wordt daarom
aangeboden in een aantrekkelijk jasje met veel ruimte voor tools en voorbeelden uit de praktijk.
De inspiratiebundel is met grote zorgvuldigheid ontwikkeld door Vilans in samenwerking met V&VN Maatschappij & Gezondheid en met gebruikmaking van de meest actuele gegevens tot stand gekomen.

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!