Verpleegkundig leiderschap in coronatijd/coronameldpunt V&VN - 2

  • 21 december 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen

We gaan met elkaar nog steeds door een enerverende periode ten gevolge van de coronapandemie. Het aantal besmettingen blijft toenemen…. Midden in deze periode horen we ook mooie verhalen uit het veld waarin verpleegkundig leiderschap zichtbaar wordt.

  • Wijkverpleegkundigen Tanja de Vos, Marieke Stijf, Nadine Smits en Renate Groenewold vroegen zich af wat onze beroepsgroep van andere beroepsgroepen kan leren en schreven daar een artikel over wat je kunt lezen op Kundig.nl.

  • In Zuid- Gelderland werd door Monique Janssen Schuiling en een team van bevlogen professionals één regionaal coronateam wijkverpleging opgericht. Een geweldig initiatief waarover je kunt lezen op pag. 8 van De Dokter.

Ondanks deze mooie verhalen zijn er nog steeds veel wijkteams die kampen met onderbezetting en langdurige ziekte van collega’s.

Juist in deze december maand zijn er schrijnende verhalen van eenzaamheid waarmee we geconfronteerd worden en zorg die je zou willen verlenen maar wat gewoonweg niet lukt.

Kortom: het is een lastige tijd en onze beroepsgroep heeft het zwaar..

We vragen jou en je collega’s om zorgen, dilemma’s, knelpunten maar ook ideeën te melden bij het coronameldpunt van V&VN. 

Heel veel sterkte en houd vol!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!