Van HERO naar ZERO

  • 3 januari 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Krachten Bundelen

Afgelopen week was Pieterbas Lalleman te gast bij het radio 1 programma Spraakmakers. Hij was verbijsterd over het coalitieakkoord: Hij telde hoe vaak het woord verpleegkunde, verpleegkundige(n) of verzorgende(n) voorkwam in het coalitieakkoord. Nul keer. #zero Daarna vertelde hij bij NPO radio 1 programma Spraakmakers waarom het 'niet chic' is om in de grootste crisis in de zorg én voor de maatschappij ons zo te negeren” Hier hoor je zijn verhaal.

Ook Corien Harder is als V&VN adviseur wijkverpleging verbijsterd. Ze schrijft: “We móeten samen de mouwen opstropen om te zorgen dat onze beroepsgroepen in de beleidsplannen komen van de nieuwe minister van VWS. In het coalitieakkoord wordt wél genoemd: "Gedacht wordt aan verplichte kwaliteitsregistratie en onafhankelijke indicatiestelling."

Wat ze er precies mee bedoelen is nog niet echt duidelijk, maar dat het gaat gebeuren is vrijwel zeker. Hoe nog niet. Eén ding is zeker, daar hebben wij nog invloed op. Zoals hoe wij als beroepsgroep onafhankelijke indicatiestelling zien en willen uitvoeren en aan welke voorwaarden dit volgens ons moet voldoen.

Net als wat wij als beroepsgroep vinden, hoe wij aantoonbaar vakbekwaam zijn om te indiceren (de kwaliteitsregistratie). Hoe zien we dat voor ons? Welke voorwaarden zijn hier voor nodig?

Kortom, we moeten ons uitspreken richting de nieuwe minister! Speak up! Samen aan de slag en van ons laten horen. Doe je mee?

Bij voldoende animo wil zij zich hard maken om eind januari 2022 een webinar te organiseren om zo de krachten te bundelen. Wanneer je mee wilt doen, laat van je horen en mail naar c.harder@venvn.nl onder vermelding van “ik doe mee”!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)