Traineeship wijkverpleegkundige

  • 30 maart 2022
  • Nieuwsbericht
  • Wijkverpleegkundigen

In de thema uitzending van Actieleer TV praat Marijke Roskam met drie gasten over hun drive om van betekenis te zijn voor de nieuwe generatie wijkverpleegkundigen. Thuiszorg Het Friese Land is een kersverse Koploper. Manager Bedrijfsvoering Jetske van der Beek praat over hun traineeship voor jonge starters in de zorg. Yvette Gorter is een creatieve ontwikkelaar in de wijkverpleging. Haar motto is “Samen kun je het zelf”. En Shanice van Olst is een jonge wijkverpleegkundige bij Icare. Zij draagt haar liefde voor het vak uit tijdens en buiten haar werkuren door o.a. te bloggen over haar werk en de arbeidsmarkt.

De nieuwe generatie wijkverpleegkundigen en hun arbeidsmarktvraagstuk

Bij startende wijkverpleegkundigen wordt vaak opgemerkt dat ze onzeker zijn in het indiceren van zorg, niet graag de rol van verpleegkundig leider op zich nemen en geen ervaring hebben met gesprekstechnieken om in moeilijke situaties om te gaan met weerstand en heftige emoties. Dit zorgt voor een relatief hoge uitstroom van startende verpleegkundigen. Daarnaast is er in de wijkverpleging sprake van een naar verhouding verouderend personeelsbestand en een relatief lage instroom van gediplomeerde verpleegkundigen. Dit leidt tot een personeelstekort dat naar dat naar verwachting in 2027 tot ruim tienduizend zal oplopen. Lees verder >>

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)