Toolkit preventie in de wijk online

  • 16 februari 2018
  • Nieuwsbericht
  • Richtlijnen en protocollen
  • M&G Dementieverpleegkundigen

V &VN heeft samen de andere partijen die betrokken zijn bij de 'Agenda voor de zorg' en met de Vereniging Nederlandse gemeenten meegewerkt aan de toolkit  'preventie in de wijk'.

Leefstijl, sociale en fysieke omgeving, toegang tot zorg en participatie hebben invloed op gezondheid en welzijn van inwoners. Daarom richt preventie zich steeds vaker niet alleen op het individu, maar ook op zijn of haar omgeving; een integrale aanpak. Het RIVM heeft een toolkit ontwikkeld die professionals concrete handvatten geeft om de gezondheid van hun inwoners te bevorderen.

De Toolkit Preventie in de wijk is bestemd voor gemeenten en hun lokale partners, zoals GGD'en, wijkverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, eerstelijnsorganisaties en inwoners, die samen een merkbaar verschil willen maken in de wijk. Het streven is om de toolkit op basis van ervaringen nog verder door te ontwikkelen.

Direct naar de toolkit

 

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!