Toolbox indicatieproces goed hulpmiddel bij het indiceren

  • 22 november 2018
  • Nieuwsbericht
  • Richtlijnen en protocollen
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Wijkverpleegkundige in gesprek met patiënt

Wat is de toolbox indicatieproces en hoe kun je deze  inzetten bij het vakbekwaam indiceren? Dit was een van de onderwerpen op het congres Verpleegkundig indiceren op woensdag 7 november. Een kleine 100  enthousiaste wijkverpleegkundigen waren aanwezig om zich te laten inspireren en gingen aan de slag met de vraag: 'Wat maakt indiceren nou zo leuk'?

Namens de vakgroep wijkverpleging hebben Conny Bouwer (projectleider toolbox), Marjolein Zilverentant (voorzitter van de vakgroep wijkverpleging) en Caroline Smeets (indicatiecoach bij Careyn en ambassadeur voor  de wijkverpleegkundige)  presentaties gegeven over respectievelijk de Toolbox Indicatieproces, Onafhankelijk Indiceren en Borging van Vakbekwaam Indiceren. In verschillende workshops zijn de deelnemers interactief aan de slag gegaan.

Zo is in de workshop Toolbox Indicatieproces aan de hand van twee casussen geoefend met de toolbox. In de andere workshop heeft men kennis verdiept met betrekking tot klinisch redeneren en in de derde workshop hebben we stil gestaan bij wat indiceren zo leuk maakt.

Samen bouwen we verder aan professionalisering van de wijkverpleging!

Vanaf begin 2020 kun je reageren op berichten via het nieuwe verenigingsplatform van V&VN. Wil je nu al een reactie kwijt? Praat mee op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!