Tijdschrift M&G: Van 'Zorg & Ziekte' naar 'Mens & Maatschappij '

  • 12 september 2016
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid

V an Ziekte & Zorg (ZZ) naar Gezondheid & Gedrag (GG).Dat was de afgelopen zes jaar het motto om de kosten in de gezondheidszorg het  hoofd te bieden en toekomstproof te maken. Langzaam wordt duidelijk dat deze focus te eenzijdig is. Huub Sibbing, bestuursadviseur van V&VN Maatschappij & Gezondheid legt In het Tijdschrift M&G uit dat daar Mens & Maatschappij (MM) aan toegevoegd moet worden.
Ook de visie van Machteld Hubert over positieve gezondheid sluit hierbij aan. De redactie van het Tijdschrift M&G sprak met haar. In dit interview zegt zij:  'kijk naar de hele mens'. Zij ziet dat verpleegkundigen M&G dit van nature al doen. Zij zetten niet de ziekte, maar gezondheid voorop.

In dit nummer:

Actueel
Gezondheidsbevorderaar: hoe doe ik dat?

Aan tafel met:
Arts en onderzoeker Machteld Huber: 'kijk naar de hele mens'

Achtergrond:
Opleiding in de openbare gezondheidszorg

Praktijk
Sociale wijkteams: 'kinderen worden vaak vergeten'
Op pad met Sociaal verpleegkundigen op het spreekuur van dak- en thuislozen

Symposium
Maatschappij in beweging, heel de wereld in je werk trekt volle zalen

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.