Stoppen-met-roken keuzehulp VISOR

  • 16 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Wijkverpleegkundigen
Logo VISOR

Om te stoppen met roken is er een keuzehulp VISOR ontwikkeld.

De keuzehulp VISOR is een door de Universiteit Maastricht ontwikkelde tool om rokers te helpen een weloverwogen keuze te maken voor effectief bewezen stoppen met roken methoden. Het project is in samenwerking met o.a. Trimbos (& ikstopnu.nl), UvA en het MUMC+ en wordt gesubsidieerd door KWF. Het is de éérste online keuzehulp ontworpen voor de roker. Het bevat alle informatie die nodig is om een keuze te maken en door middel van een simpele opdracht krijgt de gebruiker passend advies over stoppen-met roken methoden. Aan het einde van de keuzehulp vindt men terug waar men terecht kan om de stoppoging te starten.

De vakgroep is gevraagd deze keuzehulp onder de aandacht te brengen bij onze verpleegkundigen zodat jullie deze ook kunnen benoemen bij het geven van een stopadvies. Ook is het mogelijk om posters of flyers te verspreiden binnen verschillende patiëntengroepen om zo de rokers te bereiken.

Wil je meer weten over onze keuzehulp? Lees dan de korte infosheet in de bijlage of kijk op onze website www.visor-keuzehulp.nl    

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!